|
|
Çin Eriştesi |
|
menekşe
Aşçı
Kayıt: 17.04.2009
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35543
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. yumurtalı erişte
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kızartma yağı
1 tatlı kaşığı zencefil
3 adet havuç
2 sap pırasa
1 adet kırmızı dolmalık biber
75 gr. boncuk taze fasulye
1 çorba kaşığı soya sosu
Yeterince tuz, yeni çekilmiş karabiber
YAPILIŞI:
Sebzeleri iyice yıkayrp, temizleyiniz. Havuçları kazıyıp, çok ince kibrit çöpü kalınlığında doğrayınız. Fasulyeleri ikiye bölünüz. Pırasaların yeşil kısımlarını atıp, küçük küçük halka şeklinde doğrayın. Kırmızı etli dolmalık biberin sapını ve tohumlarını ayıkladıktan sonra ince ince uzunlamasına dilimleyin. Hazırladığınız bu sebzeleri bir kenara ayırın. Eriştenin haşlama suyunu kaynatıp içine tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı kattıktan sonra içine erişteleri atıp 10 dakika haşlayın. Bir tavaya kızartma yağını koyup kızdırdıktan sonra zencefili içine atıp bir dakika kadar çevirin. Hazırladığınız sebzeleri bu yağa atıp devamlı çevirerek 5-6 dakika börttürün. Bu ara sebzelerin üzerine soya sosunu ilave edip, karıştırmaya devam ediniz. Erişteleri süzerek haşlama suyundan çıkarıp servis tabağına dökün. Üstüne börttürdüğünüz sebzeleri döküp sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Çin Usulü Erişte |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144573
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019
871 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram yağsız dana eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 sap pırasa
1 adet havuç
3 adet dolmalık biber
1 adet orta boy kabak
Yarım karnabahar
2 baş brokoli
4 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı tatlı chili sos
1 tatlı kaşığı toz zencefil
250 gram ince erişte
Dana etini ince fakat çok uzun olmayan parçalar halinde doğrayın. Tuz ve soya sosuna yatırarak 3-5 saat marine edin.
Zeytinyağını tencereye koyarak kızdırın ve eti içine atarak renk değiştirene kadar kavurun. Tatlı chili sos ve bir kahve fincanında eritilmiş 1 tablet bulyonu ilave edin. Bundan sonra zencefili, tuzu ve karabiberini de koyun. Hafif ateşte, kapalı kapakla arada bir karıştırarak eti 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
İkinci bir tencerede küçük parçalar halinde doğranmış sırası ile havuç, biber, kabak, brokoli, ince halka kesilmiş pırasayı 1 kaşık zeytinyağı ile sote edin.
Bu arada tencereye ezilmiş 2 diş sarımsak ve tatlı chili sos ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun.
Erişteleri tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. İçinde et pişirilmiş tencereye sebzeleri ve erişteleri koyarak iyice karıştırın. Birkaç dakika kadar daha ateşte tuttuktan sonra servise çıkarın.
|
|
Çin Eriştesi Tarifleri Çin Yemekleri
|
|