|
Çin Makarnası |
 |
sinan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc23479
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2008
3,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 paket çin makarnası
2 adet tavuk göğüs eti
10 adet çeri domates
8 adet yeşil soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
6 diş sarımsak
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.
Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "seçen" tarafından gönderildi. 04.05.2019
|
Çin Usulü Makarna |
 |
hindistancevizi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.05.2015
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc107247
Gönderme Tarihi: 01.May.2015
3,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr margarin
2 Adet tavuk göğsü
2 Adet kırmızı biber
1 Adet sarı biber
250 Gr mantar
4 Diş sarımsak
2 Çorba Kaşığı soya sosu
1 paket makarna
Biberleri jülyen usulü doğrayıp margarinde soteleyin. Sotelenmiş sebzelere kuşbaşı doğranmış tavuk ve mantarı ekleyip çevirmeye devam edin. Ardından sarımsakları ekleyip baharatını ayarlayın. Ocaktan almaya yakın soya sosunu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Daha sonra makarnayı haşlayın ve beraber servis edin.

|
|