Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çin Yemekleri > Çin Pilavı (9 adet - 304,475 defa bakıldı)

Çin Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çin Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170238
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023
286 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı bezelye
3 adet havuç
1 adet tavuk göğsü
8-10 dal dereotu
3-4 dal taze soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet köy biberi
1 su bardağı konserve mısır
8-10 adet kornişon turşu
1 çay kaşığı tuz (tavuk haşlama suyuna)
Yarım limon suyu
Pilavı için;
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su (600 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)

Öncelikle uygun bir kap içerisine aldığımız pirince tuz ekleyelim.
Üzerini geçecek kadar ılık suyu ilave ederek yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
Köy biberini veya Çarliston biberi küçük küçük doğrayalım.
Kırmızı biberi de yine küçük küçük doğrayarak bir kenara alalım.
Kabuklarını soyduğumuz havucu küp küp doğrayalım.
Küçük bir tencereye aldığımız havuçların üzerine su ekleyerek haşlayalım. Aynı şekilde bezelyeyi de güzelce haşlayalım.
Sebzelerimiz haşlanırken diğer taraftan uygun bir tencereye zeytinyağını alalım.
Üzerine güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyerek kavuralım.
Kavrulup şeffaflaşan pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ilave edelim. Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Ocağı kapattıktan sonra pilavı yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim. Daha sonra nazikçe karıştıralım.
Pilavımızı büyükçe bir karıştırma kabına aktaralım.
Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsü, havuç, bezelye, kırmızı biber, doğranmış kornişon turşu, köy biberi, konserve mısır, doğranmış taze soğan, ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
Limonun suyunu tüm malzemenin üzerine gezdirerek güzelce karıştıralım. Dilediğimiz şekilde servis edelim.



Çin Pilavı

boylam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc152958
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
426 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı yasemin pirinci
2 orta boy havuç
1orta boy kuru soğan
½ su bardağı haşlanmış bezelye
2-3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu
3,5 su bardağı tavuk suyu

Tencereye tereyağını koyup eritin ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pişirin. Soğanlar yumuşadığında rende havuçları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin ve kaynadığında pirinci ilave edin. Su kaynayıncaya kadar yüksek, su kaynadığında kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince bezelyeleri ve dereotlarını ilave edip demlenmeye bırakın.



Çin Pilavı

veysi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc152616
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2020
704 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Bir kişilik olacak kadar pirinç
100-200 gram tavuk göğüsü
Yarım kırmızı soğan
Kırmızıbiber
2 diş sarımsak
Karabiber
Zerdeçal
Tuz
Zencefil tozu
Tuzlu ve tatlı soya sosu

İlk olarak tavuk göğsünü tabak veya bir kapta soya soslarıyla karıştırıp bekletelim üzerine tuz ve karabiber de serpebilirsiniz.
Pirinci küçük bir tavada haşlayalım, tavukları ısıtılmış teflon tavaya azcık yağ ile alıp soteleyelim. Üzerine doğranmış sarımsakları ekleyip karıştıralım, sonrasında soğanları ve biberleri ekleyelim pişirelim.
Son olarak da zerdeçal, zencefil ve isteğe göre biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Biraz da cajun baharatı ekleyebilirsiniz.
Tavanın diğer yarısını boş bırakalım, çünkü buraya haşlanmış pirinçleri ekleyip biraz tavukların baharatlı yağında soteleyeceğiz. Pirinçler sotelendikten sonra tavuklarla karıştırıp 2-3 dakika karıştıralım ve yemek servise hazır.



Sebzeli Çin Pilavı

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc142783
Gönderme Tarihi: 17.May.2019
973 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sirke
Sebze harcı için:
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
3 yemek kaşığı soya sosu

Pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip, orta ateşin üzerinde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.
Diğer tarafta, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Uzunlamasına yarım santimetre kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek, 2-3 dakika daha kavurun. Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin. Yüksek ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip, ocaktan alın.
Haşladığınız pirinçleri süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın. Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip, karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.



Çin Pilavı

gurbet yolcu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc133767
Gönderme Tarihi: 01.May.2018
1,051 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
1 su bardağı garnitür
1 su bardağı mısır
4 adet salatalık turşusu
2 adet kırmızı biber turşusu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Pilavımızı ilk önce suda iyice haşlıyoruz.
Daha sonra pilavı bi köşeye bırakıp soğumasını bekliyoruz.
Pilav soğurken diğer tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
Soğuyan pilavı malzemelerin üzerine döküp iyice birbirlerine karışmasını sağlıyoruz.
En son olarak da bir borcama alıp istenildiği gibi süsleyip servis ediyoruz.



Çin Pilavı

palet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32
Şehir: Kızılcahamam
Kısa URL: https://ml.md/lc130693
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
1,096 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı konserve mısır
Yarım çay bardağı konserve bezelye
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Pirinci tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonda derin bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış taze soğan,dereotu ve kırmızı biberi ilave edin. Konserve mısır, bezelye, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Harmanlayarak servis yapın.



Çin Pilavı

aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc75224
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,613 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. tavuk suyunda haşlanmış pirinç
1 büyük baş soğan
1 adet domates rendesi
250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı soya sosu
3 bardak su
250 gr kuş üzümü
2 yemek kaşığı soğa yağı

Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 12.04.2021


Çin Pilavı

gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc68398
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,473 defa indirildi / yazdırıldı




2 soğan
4 patates
3 havuç
2 avuç mantar
1 kase pişmiş pirinç
1/2 kg kuşbaşı

Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.



Çin Pilavı

Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc65016
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,804 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 demet taze soğan
2 adet havuç
1 kase salatalık turşusu
2.5 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağını tencereye koyun. Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika süreyle pişirin. Sebzeleri çok ince olarak doğrayın. Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2022






Çin Pilavı Tarifleri Çin Yemekleri



(9 adet Çin Pilavı 304,475 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort