|
Çin Salatası |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87601
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2013
4,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
2 Su bardağı haşlanmış pirinç
1 kase bezelye
1 kase mısır
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kase kornişon turşu
1 demet yeşil soğan
1 limon suyu
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Haşlanmış pirinç ,bezelye ,mısır ,kornişon turşu ,ince doğranmış yeşillikler tuz, limon suyu, zeytinyağı ile karıştırılır servis tabağına alınarak pul biberle süslenir.

|
Çin Salatası |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108064
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 kase doğranmış kornişon turşu
2-3 adet ince doğranmış taze soğan
İnce doğranmış maydanoz
2 su bardağı haşlanmış mısır
Çörekotu
1 limon suyu
Tuz
Pirince üzerini geçecek kadar sıcak su koyup nişastasının çıkması için 15-20 dakika bekletip, suyunu süzün.
Pilav tenceresinde biraz sıvı yağ ile önce kavurup,sonra üzerini geçecek kadar yaklaşık 3 su bardağı kaynar su ekleyip pilav gibi pişirin. Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutun. (soğumadan malzemeleri eklersek lapalaşır)
Yarım ay şeklinde doğranmış havuç, bezelye, maydanoz (dereotu da çok yakışıyor)ve kornişon turşuyla pirinci harmanlayın. Üzerine biraz tuz ve limon suyu ilave edin.(turşu tuzlu olduğu için ölçülü olmada fayda var) Çörekotuyla süsleyip servis yapın.

|
Çin Salatası |
 |
güzel
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc134635
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018
1,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bezelye
Mısır
Tuz
Karabiber
Yeşillikler
Bezelye ve mısır haşlanır. Hepsi bir salata kasesine koyup karıştırılır.

|
Çin Salatası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc167417
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2022
421 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yasmin pirinç
1 adet kuru soğan
2 dal taze soğan
1 su bardağı konserve mısır
2 adet kapya biber
8 adet kornişon turşu
4 dal dereotu
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Pirinçleri yıkayıp süzün.
Daha sonra 1 su bardağı kadar su ilave edip haşlayın.
Diğer malzemeleri de küp şeklinde doğrayın.
Pirinçler de haşlanıp soğuyunca bir kaseye alın.
Üzerine doğradığınız diğer malzemeleri ilave edin.
Son olarak limon, zeytinyağı ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

|
Çin Salatası |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171115
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Dereotu 0.5 Demet
Maydanoz 0.5 Demet
Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
Basmati Pirinç 2 Su Bardağı
Su 3 Su Bardağı
Nar Ekşisi 1 Çorba Kaşığı
Bezelye 1 Su Bardağı
Mısır 1 Su Bardağı
Havuç 3 Adet
Taze Soğan 4 Dal
Kornison Tursu 5 Adet
2 bardak pirinci, 3 bardak suyla, pilav gibi pişirin, iyice soğutun. Lapa bir kıvam olmaması için kullanılacak tüm malzemelerin sıcaklığının birbirine yakın/aynı olması çok önemlidir. Mevsiminde COOK Buzdolabı Poşetiyle dondurucuya koyduğumuz mısır ve bezelyeyi pirince ekleyin. Doğranmış kornişon turşuyu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu karışıma ilave edin. (Arzu ederseniz) havuçları haşlayıp soğutun, küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin. Kornişon turşu tuzlu olduğundan, tuz miktarını damak tadınıza göre kontrollü atmanızı öneririm.

|
Çin Salatası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1519 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183517
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince doğranmış beyaz lahana
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince doğranmış kırmızı lahana
1/2 su bardağı taze soğan (ince doğranmış)
1/2 su bardağı mısır
1/2 su bardağı haşlanmış noodle (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
1/4 su bardağı file badem ya da kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
Sosu için:
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (yoksa elma sirkesi de olur)
1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker
1 yemek kaşığı susam yağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi (isteğe bağlı)
Birkaç damla limon suyu veya lime suyu
Lahana, havuç, kırmızı lahana ve taze soğanı ince ince doğrayın. Tüm sebzeleri büyük bir karıştırma kabına alın.
Küçük bir kasede soya sosu, sirke, bal, susam yağı, sarımsak ve zencefili güzelce çırpın. Dilerseniz lime veya limon suyunu ekleyin.
Sosu sebzelerin üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice harmanlayın. İsteğe bağlı olarak haşlanmış noodle, mısır ve kavrulmuş susamı da ekleyin.
Çin salatanız hazır! İster soğuk, ister oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Üzerine file badem ya da ekstra susam serperek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

|
|