|
Kızarmış Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180027
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pişmiş ve soğutulmuş pirinç
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
1 su bardağı bezelye (dondurulmuş ya da taze)
100 gram tavuk göğsü (veya tercih edilen başka bir et türü, ince doğranmış)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı susam yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
1 dal taze soğan (isteğe bağlı, doğranmış)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Kızarmış pilav yapımında kullanılacak pirincin önceden pişirilmiş ve soğutulmuş olması önemlidir.
Bu, pirincin tane tane kalmasını ve kızarırken birbirine yapışmamasını sağlar.
Eğer bir önceki gün pişirilmiş pilavınız yoksa, pirinci pişirdikten sonra bir süre buzdolabında soğutun.
Tavuk göğsünü küçük parçalara doğrayın ve bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile pişirin.
Tavuklar tamamen piştikten sonra bir kenara alın.
Aynı tavada, kalan sıvı yağı ekleyin ve ince doğranmış soğanı kavurun.
Soğanlar şeffaflaşınca ezilmiş sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Küçük küpler halinde doğranmış havuçları ve bezelyeleri ekleyin.
Sebzeler yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.
Yumurtaları bir kasede çırpın. Tavaya ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Yumurtaların tamamen pişmesini sağlayın.
Tavaya soğutulmuş pilavı ekleyin.
Pilavı sebzeler ve yumurtalarla iyice karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
Soya sosunu ve susam yağını ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
İsteğe bağlı olarak toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
Pişirdiğiniz tavuk parçalarını pilav karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
Pilavın tüm malzemelerle eşit şekilde karışmasını sağlayın.
Eğer taze soğan kullanıyorsanız, doğranmış taze soğanları üzerine serpiştirin ve birkaç dakika pişirin.
Kızarmış pilavı sıcak olarak servis edin.
|
Kızarmış Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167541
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tavuk göğsü
2 diş sarımsak
Gerektiği kadar basmati pirinç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
Yarım kırmızı soğan
200 gram taze soğan
Karabiber
Zerdeçal
Soya sosu
Toz zencefil
Kırmızıbiber
Tuz
İlk olarak doğranmış tavuk göğsünü soya sosu ile karıştırıp bekletin.
Pirinci sıcak suda bekletin.
Tavuk etini wok tavaya alın ve az yağla soteleyin.
Daha sonra üzerine havuç, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin.
Bezelyeleri de ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz haşlanmış mısır da ekleyebilirsiniz.
Ardından baharatları ve tuzu ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz pirinçleri de tavaya ilave edip güzelce karıştırın ve kavurun.
Son olarak taze soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve ocaktan alın.
Pilavınızı sıcak olarak servis edin.
|
Kızarmış Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc122532
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2017
1,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket dondurulmuş sebze karışımı
500 gr. kuşbaşı tavuk
1 su bardağı jasmine pirinç
3 adet yeşil soğan
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı ketçap
1 adet salatalık
1 adet limon
1 adet domates
1 çay kaşığı şeker
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yağ
1.5 bardak suyu bir tencereye koyup, çok az tuz ilavesi ile suyu kaynamaya bırakıyor ve su kaynamaya başladığında, yıkanıp süzülmüş pirinçleri ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar hafif ısıda pişiriyoruz.
Pilav pişince, soğuması için başka bir kaba alıyor ve kaşıkla havalandırıp lapa olmasını engelliyoruz.
Kuşbaşı tavuk etini, küçük doğranmış sarımsak ile beraber tavaya alarak, margarin ilavesi ile pişene kadar kavuruyoruz. Taze soğanlardan bir tanesini servis sırasında süslemek için ayırıp, diğerlerini küçük keserek karışıma ekliyoruz. Sebze karışımını tavaya ilave ediyoruz.
Tavadaki malzemeleri sadece 1-2 dakika çevirdikten sonra pilavı ilave ediyoruz, hepsini beraber birkaç dakika daha kavuruyoruz. Bu arada soya sosunu ve ketçabıda ilave ediyoruz. Kavurma işlemi sırasında özellikle yüksek ısı kullanıyoruz ve kısa sürede kavuruyoruz. Servise hazırlarken domates, salatalık ve limon dilimleri ile süsleyip, taze soğan ile renklendiriyoruz.
|
Çin Usulü Kızarmış Pilav |
|
Saide
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc71541
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012
3,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 adet havuç
3 diş sarımsak
300 gr ayıklanmış balık
50 gr taze zencefil
1 su bardağı konserve bezelye
1 su bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Yeteri kadar tuz
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve balıkları temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, balık, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
|
|