|
ÇİN USULÜ SEBZELİ TAVUK |
|
piyes
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc44985
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
4,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
3 adet tavuk göğsü
1 paket soya filizi
Yarım kg mantar
8 dal taze soğan
Karışık sebze baharatı
1 adet kesme şeker
Tarçın
Sıvıyağ
Tuz
Tavuk göğsünü küp biçiminde doğrayın. Mantarları da irice doğrayın. Soğanı incecik kıyın. Tavuk göğüslerini sıvıyağda kavurun. Ayrı bir kapta soğan ve mantarları kavurun. Daha sonra malzemeyi birleştirip, baharat, kesme şeker ve tuzu katın. Karıştırıp sıcak servis yapın.
|
Çin Usulü Sebzeli Tavuk |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1902
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
4,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
1 adet havuç
2-3 adet biber
2 adet kırmızı biber
250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
Soya sosu
1 diş sarımsak
Çeşitli baharatlar
Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya sosunu ekleyerek kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Baharatları da ekleyerek bir iki dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır.
|
Çin Usulü Sebzeli Tavuk |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65339
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı soya sosu
Toz zencefil
1 adet sarı biber
Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. Sarmısakları, taze soğanı, biberleri irice doğrayın, tavuk etleriyle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu veya normal su koyup pişirmeye devam edin. Son olarak zencefil ve soya sosu ekleyip servis yapın.
|
Çin Usulü Sebzeli Tavuk |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68399
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
3,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tavuk gögsü
3 havuç
5 yeşil biber
250 gr mantar
2 diş sarımsak
3 kaşık nişasta
Karabiber
Tuz
Soya sosu
Tavukları şerit olarak uzun uzun doğrayın, nişastaya bulayın. Yüksek ateşte içine bir miktar zeytinyağı koyduğunuz geniş bir tava içerisinde tavukları pişirin. Ayrı bir yerde şerit olarak doğranmış havuçları, biberleri ve ikiye bölünmüş mantarları kavurun. Tavuklarla karıştırıp üzerine soya sosu, sarımsak, yeterince tuz ve karabiber ekleyip bir kaç dakika daha tavada çevirin.
|
|