Dana etinin döş kısmından kıyma yapılır.
Kıymanın içine belli miktarda tuz konur. Bu köftenin en önemli özelliği ise köftenin içine tuz dışında herhangi bir katkı maddesinin konmamasıdır.
Kıyma iyice yoğrularak, elde küçük küçük köfteler yapılarak odun kömürüyle ısıtılmış ızgarada pişirilmelidir.
Köfteler servis edilirken isteğe bağlı olarak baharat ve yeşil salata verilir.
Not: Aydın yöresinde oldukça yaygın olarak yapılır. Roka salatasıyla birlikte yenilmesi tercih edilir. Çine köftesi Aydın’ın coğrafi işaretli lezzetlerinden birisidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc172496
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2023
222 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
3 dilim ekmek içi
İlk olarak kıymayı geniş ve büyük bir kase içerisine alın. Kıymaya karbonatı ekleyip arada bir elinizi suyla ıslatıp iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız kıymaya tuz ve rendelenmiş soğanı ekleyip yoğurun. Daha sonra ekmek içini de kıymaya ekleyerek buzdolabında 2 saat bekletin. Daha sonra köfte hamurundan parçalar alarak elinizle şekil verin ve bol yağın içinde kızartın.