|
Çinekop Tava |
|
külbastı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35858
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2009
3,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg çinekop
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2 demet taze soğan
2 adet kırmızı turp
1 demet roka
2'şer adet limon ve havuç
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Çinekopları temizleyip, yıkayın. Suyu süzüldükten sonra içlerini tuzlayıp, 1 saat bekletin. Soğuk su ve karbonatı bir kapta karıştırın.
Balıkları önce una sonra karbonatlı suya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Taze soğan, kırmızı turp, roka, limon ve havuç dilimleriyle birlikte servis yapın.
ML® Fırında Çinekop için tıklayın
|
Tavada Çinekop |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170357
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 1 Adet
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Soğan 0.5 Adet
Limon 0.5 Adet
Çinakop 6 Adet
COOK Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
Çinekopları yıkayıp suyunu süzün. Tezgahınızın üzerine COOK Yağlı Pişirme Kağıdını koyun. Balıkları yerleştirip üzerlerine tuz, karabiber serpin, ince halka şeklinde kesilmiş soğan ve domatesleri dizip birkaç damla limon sıkın. İsterseniz maydonoz, mantar, sarımsak da koyabilirsiniz. Üzerini Yağlı Kağıt ile örtüp kenarlarını sıkıca içe doğru kıvırıp kapatın.
Teflon tavada kapağı kapalı olarak kısık ateşte arkalı önlü herbir tarafını 10'ar dakika pişirin. Piştiğini kağıttan da anlayabilirsiniz.
|
Çinekop Tava |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161978
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2021
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram çinekop
Mısır unu
Tuz
Sıvı yağ
İlk olarak çinekopları ayıklayıp iyice yıkayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Mısır unu ve tuzu bir kabın içinde karıştırarak, balıkları una bulayın. Sonrasında kızgın yağın üzerine koyun ve pişirin.
|
Çinekop Tava |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179348
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024
37 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg çinekop balığı
2 tatlı kaşığı normal un
2 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Öncelikle balığınız temizlenmediyse eğer temizleyip yıkayın bıçakla biraz kesip açın. Un ve tuzu bir kapta iyice karıştırın.
Balıklarınızın una batırıp her tarafını iyice unlayın ve balık tavasına dizin. Benim tava iki defa aldı balıkları 10 tanesi bir defa pişti 10 tanesi de ikinci defada pişti.
Tavaya dizdiğiniz balıklara 2 çorba kaşığı yağ ekleyip ocakta orta ateşte pişirin arada kontrol edin, yanmasın bir tarafı pişen balıkları ters çevirin ,diğer kalan balıkları da aynı şekilde pişirin.
|
|