|
Fırında Çipura |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30731
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
7,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çipura
4 domates
2 iri soğan
Birkaç defne yaprağı
Tane karabiber
Kırmızı biber
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Balıkların karnına biraz rendelenmiş soğan, birkaç dilim domates, karabiber ve defne yaprağı koyun. Kalan soğanı doğrayın. Fırın tepsisine sırasıyla yayarak dilimlenmiş domatesin yarısını, soğanın yarısını, balıkları, kalan soğanları, domates dilimlerini yayın, her kata karabiber, kırmızıbiberi ve tuz serpip yağ gezdirin. 150 derece fırında pişirin.
|
Fırında Çipura |
|
tanver
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117544
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016
2,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adem Soylu
2 adet orta boy çipura
2 adet orta boy patates
4 adet kırmızı biber
2 adet soğan
1 adet limon
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Balıkçıdan temizletip aldığımız 2 adet çipura balığını fırın tepsisine koyuyoruz. Soğanları ve patatesleri halka şeklinde doğrayıp balığın yanına diziyoruz. Biberleri de isteğe göre ister bütün ister ikiye bölüp balığın yanına yerleştiriyoruz. En son olarak tuz, karabiber onun üzerine sıvı yağı gezdirip önceden ısıtılmış fırına atıyoruz. 30 dakika sonra fırında balığımız hazır.
|
Fırında Çipura |
|
onbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117661
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
2,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sevcan Meraklı
2 adet çipura
1 adet limon
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
Bir kaç dal maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşıgı zeytinyağı
Çipuraları ortalarından yarıp temizleyip yıkıyoruz. İçlerine halka dilimlenmiş soğan ve limon koyup bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine dilimlenmiş kırmızı biber ve çarliston biberi koyuyoruz. Sıvı yağ gezdirip tuz ve karabiber ekiyoruz. En üst tabakaya birkaç yaprak maydanoz ekliyoruz. Fırına verip pişiriyoruz.
|
Fırında Deniz Çipurası |
|
kandilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141056
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019
867 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet deniz çuprası
2 orta boy kuru soğan
6-7 diş sarımsak
1 adet limon
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Ayıklanmış ve yıkanmış çipuraları sularının iyice süzülmesi için yarım saat kadar süzgeçte bekletin. Bu arada soğanları halka halka doğrayın.
Tepsinin altına önce halka soğanları yerleştirip balığınıza yatak yapın. Soğanların üzerine suları süzülmüş olan çipuraları yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla balıkların üzerine yatay 2-3 kesik atın. İç kısımlarına 1er adet defne yaprağı koyun. Limonu da halka halka dilimleyin ve balıkların içine birer dilim koyun. Kalan limon dilimlerini balıkların üstlerine koyacaksınız.
Zeytinyağı ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırın ve bir fırça yardımıyla balıkların üstlerine sürün. En son tuz, karabiber ve soyduğunuz sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Kalan limon dilimlerini de balıkların üstlerine koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
|
Fırın Çipura |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43976
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
2,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 adet çipura
1 adet limon
1/2 kırmızı soğan
2 dal defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Bir adet çipuranın arasına biraz tuz serperekdilimlenmiş limon, kırmızı soğan, defne yaprağı koyarak gıda ipi ile bağlayın.
Balığın yine üzerine de tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirerek döküm tavaya veya fırın tepsisine koyun ve turp otları ile 200 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
|
Fırında Çupra |
|
senal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154599
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2020
674 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet deniz çuprası
2 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın. Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın. Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın. Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın. Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun. Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin. Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin.
|
Fırında Çipura |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156750
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet çipura
3 adet patates
2 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Kırmızı pul biber ve tuz
Defne yaprağı
1 domates
1 limon
İki adet balığımızı iyice yıkayıp süzüyoruz. Fırında pişireceğimiz tepsimizin en altına yatay dilimlediğimiz patatesleri diziyoruz.
Üzerine biraz tuz serpiyoruz. Halka şeklinde doğradığımız soğanları da patateslerin üzerine diziyoruz.
Çipuralarımızı da soğanların üzerine yerleştiriyoruz.
Bir kâsenin içine zeytinyağı kırmızı pul biber ve tuzu katıp karıştırıyoruz. Bu karışımı çipuralarımızın üstüne ve içine gelecek şekilde iyice yediriyoruz.
Üzerine küp küp doğradığım yeşilbiber, domates ve limonu da ilave ediyoruz.
Defneyapraklarını da balığın iç kısmına 2-3 adet yerleştiriyoruz. Defneyaprağı balığa harika hoş bir koku veriyor. Lezzeti bir kat daha artıyor.
200 derecede ısıttığımız fırında 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Buğuluma tarzı pişirmek isteyenler çipuranın üzerini bir folyo ile kapatabilir.
|
Fırında Çipura |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164650
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülay Özseyhan
İlk iş olarak balıkçıda ayıklattığınız hatta yan yüzlerini çizdirdiğiniz balıkların özellikle kanlı taraflarını iyice yıkayarak bir süzgece alalım. Sonra çok az zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımını balığın her tarafına yedirelim, fırın tepsimize, fırın kağıdının üstüne dizip 230 derecede ızgara konumunda pişirelim. Fırına koyarken balıkların üzerine kesilmiş soğan ve limon dilimleri, defne yaprağı ve kereviz sapı koyabilirsiniz. Pişme süresi yaklaşık 15 dakika. Balık çok çabuk pişen bir gıdadır. Gözünüzü fırından ayırmayın. Üst kısımları hafif pembeleşti mi diğer yüzünü çevirin. Daha sonra çatalla yoklayın, orta kemiğinden ayrılıyorsa balıklar pişmiş demektir. Hemen tepsinizi fırından çıkartın. Fırının içinde bırakırsanız o ısıyla pişmeye devam eder ve ortaya nahoş durumlar çıkar.
Not: Şayet balıklarınız çok iri ise fileto yaptırırsanız, hem kısa sürede pişmesi sağlanır, hem de servisi kolay olur.
|
Fırında Çipura |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166091
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet çipura
1 adet patates
1 adet soğan
Taze kekik
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Fırında çipura yapmak için öncelikle soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayın. Soğanları ve sarımsakları halka halka doğrayın. Patatesin kabuklarını soyduktan sonra 1 cm genişliğinde yarım ay şeklinde doğrayın. Önceden temizlenmiş olan çipura balığının içine 1 dal taze kekik, soğan ve sarımsakları doldurun. Patatesleri balığın kenarlarına dizin ve bir miktar tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. Üzerine halka soğanları ekleyin. 180 derece ısıda ortalama 40 dakika pişirin.
|
|