|
Çipura Izgara |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4770
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
8,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çipura
4-6 domates
Yeşillik 1 limonun
Yemek kaşığı sıvı yağ
Çipuraları iyice yıkayın, ızgara telini sıvıyağla iyice yağlayın. Çipuraları ve dilimlediğiniz domatesleri önlü arkalı ızgarada pişirin. Balıkları, domates, yeşillik ve limonla servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
|
Izgara Çipura |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4895
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
3,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Çipura
Sosu İçin
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarımsak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
Karabiber
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgece dökelim. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım.
Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım.
|
ÇİPURA IZGARA |
|
Yurdaer
Aşçı
Kayıt: 17.02.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc47390
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet çipra
3 kaşık zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz
Balıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanır. Zeytinyağına sokulup çıkarılır ve hemen ızgaraya dizilerek pişirilir.
Hazırlık işlemi yemekten en çok yarım saat önce yapılır. Balıklar büyükçe ise iki taraflarından uzunlamasına bıçakla çizgi şeklinde kesilir. Limonu, servis tabağına aldıktan sonra dökülür.
Garnitür olarak yanına patates, soğan piyazı konulabilir.
|
ÇİPURA IZGARA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81561
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet çipura
1/2 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 çorba kaşığı limon sosu
1) Çipuraların boynunun 2 santim önüne kadar karnını temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
2) Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
3) Izgarada 10'ar dakika alt ve üstünü pişirip hemen limon sosu ile servis yapınız.
|
Çipura Izgara |
|
nazende
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc93390
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2013
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet çupra
1 soğan
2 sivri biber
2 kırmızıbiber
3 defneyaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 domates
Tuz, karabiber
Çupraları fırın kabına alıp altına ve içlerine defneyaprağı, soğan ve biberleri yerleştirip fırında pişirebileceğiniz gibi, sadece üzerine zeytinyağı sürüp ızgara yapmanız da mümkün. Doğranmış soğanı, sivri biberi, kırmızıbiberi, yeşillikleri karıştırıp bir salata hazırlayın. Üzerine de irice doğranmış domatesleri yerleştirin. Daha sonra sıcak olarak hepsini bir tabakta sunarak servis yapın.
|
Çipura Izgara |
|
Ay-Su
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2015
Mesajlar: 43 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc105029
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet çupra
1 adet limon
200 gram Akdeniz yeşillikleri
1 adet haşlanmış patates
İstenirse mayonez
Öncelikle balığı temizleyin, üzerine zeytinyağı sürüp ızgarada iki yüzünü de pişirin. Yeşillikleri yıkayıp tabağa alın. Mutlaka balıkla haşlanmış patates yenmeli onun için yanına haşlanmış patates koyup sıcak olarak bol limon suyuyla ikram edin.
|
|