|
|
Cirişli Köfte (Şanlıurfa) |
|
pamuk kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130222
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017
2,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
3 yemek kaşığı sadeyağ
4 su bardağı çiriş
4 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Tuz
Dört su bardağı çiriş genişçe bir kapta ıslatılıp bir süre bekletilip pulbiber ve tuz ilave edilerek köfte gibi yoğrulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanan köfteler, üzerine parmak bastırılarak çukurlaştırılır ve biribirine yapışmaması için unlanmış bir tepsiye konulduktan sonra bir tencerede kaynayan tuzlu suda haşlanarak servis tabağına alınır. Diğer taraftan iki yemek kaşığı salça ve bir yemek kaşığı biber salçası, tavada eritilen sadeyağda kavrulur, üzerine bir su bardağı su konularak kaynamaya bırakılır. Salça kokusu gidince beş altı diş dövülmüş sarımsak sosa eklenerek servis tabağındaki köftelerin üzerine dökülür ve üzerlerine ince kıyılmış maydanoz konularak yenilir.
|
Cirişli Köfte (Şanlıurfa) |
|
sultan hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130202
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2017
1,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½kg döğülmüş kara et
2 çay bardağı ceviz içi
6 çay bardağı köftelik ince bulgur
4 çay bardağı pul biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 demet maydanoz
5-6 tane yeşil soğan
Pul biber önceden bir kâsede ıslatılarak mümkünse buzdolabında bekletilir. Dövülerek macun haline getirilmiş ve sinirleri ayıklanmış olan et, pul biber, ince kıyılmış kuru soğan, sarımsak, tuz, tarçın, köfte leğeninde iyice karıştırılıp yarısı buzluğa konur. Bu harcın leğende kalan diğer yarısına bulgur yavaş yavaş karıştırılarak buzla yoğrulmaya başlanır. Köfte tuttuktan sonra bulgurlar yumuşayınca harcın buzlukta bekletilen kısmı ve ufak parçalara ayrılmış ceviz içi katılarak yoğrulmaya devam edilir. 10 dakika yoğrulduktan sonra azar azar soğuk su alınarak kuru olarak yoğrulan köfte yumuşatılmaya başlanır. Macun kıvamına gelince yeşillik (çok ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan eklenerek iyice karıştırılır. Servis yapılır. Genellikle sıra gecelerinde yapılan cevizli köfte, ayran eşliğinde, has, nane, hardal, tere, pirpirim, yarpuz, kuzu kulağı, beyaz lahana, turp, sövüş doğranmış salatalık, domates, eşkili ile yenilir.
|
|
Cirişli Köfte (Şanlıurfa) Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
|
|