Kısa URL: https://ml.md/lc160930
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2021
290 defa indirildi / yazdırıldı
Tuğrul Şavkay
10 adet çiroz
45 ml. zeytinyağı (3 çorba kaşığı)
1 adet limon (suyu)
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Izgaranızı (ızgaramız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Çirozları ızgara teline yerleştirin, her iki yanım da iyice kızarıp, kabarıncaya kadar pişirin.
Balıkları ızgaradan alıp, derilerini soyun. Orta kılçıklarını çıkarın, etlerini uzun uzun koparıp bir tabağa yerleştirin.
Balıkların üzerine zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin. İnce kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc156450
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
Birkaç çiroz balığını kıvılcımlı küle sokup bir iki dakîka durdukta çıkarıp üzerinden zar gibi olan derisini soyup etini talaş gibi ince tiftikleyip bir tabağa vaz birle üzerine dereotu ve maydanoz ve sirke koyup ve üzerine rûgan-ı zeyt gezdirip tenâvül buyrula.
Hele fena olmaz.