Kısa URL: https://ml.md/lc131396
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2018
7,775 defa indirildi / yazdırıldı
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2-3 adet yeşil soğan
½ kg un
½ litre civarında su
1 tatlı kaşığı tuz
Çeşitli baharatlar (isteğe bağlı olarak)
½ su bardağı zeytinyağı
İnce ince kıyılan ıspanak ve soğanlar, bir süzgeçte kuruyana kadar bekletilir. Ayrı bir yerde ise un ve su, boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Bu kıvama gelen hamurun içerisine tuz ve baharatlar konulur.
Daha sonra bir tepsi yağlanarak, içerisine boza kıvamındaki karışımın yarısından fazlası yayılır. Üzerine kurutulmuş bulunan ıspanak, soğan karışımın tamamı eşit kalınlıkta dağıtılır. Bunun üzerine de ıspanak ve soğanları tam olarak kapatmayacak şekilde boza kıvamındaki hamurun kalanı yayılır.
Akabinde tepsi orta derecede ısıya sahip bir fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc166265
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022
154 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yeşil soğan
1 demet Ispanak
1/2 kg. un
1/2 litre civarında su
1 tatlı kaşığı tuz
Çeşitli baharatlar
1/2 su bardağı zeytinyağı
İnce ince kıyılan ıspanak ve soğanlar, bir süzgeçte kuruyana kadar bekletilir. Ayrı bir yerde boza kıvamına gelene kadar un ve su çırpılır. Kıvama gelen hamurun içerisine tuz ve baharatlar eklenir. Daha sonra bir tepsi yağlanarak, boza kıvamındaki karışımın yarısından fazlası yayılır. Üzerine kurutulmuş olan ıspanak, soğan karışımının tamamı eşit kalınlıkta dağıtılır. Bunun üzerine de ıspanak ve soğanları tam olarak kapatmayacak şekilde boza kıvamındaki hamurun kalanı yayılır. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.