Kısa URL: https://ml.md/lc146423
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2019
1,245 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı krema
1,5 çay kaşığı tuz
Servis için:
Taze soğan
Karabiber
Tavanın altını açıp iyice ısıtın.
Yumurtaları derin bir kasede sarısı ve beyazı kaynaşana dek iyice çırpın.
Yumurtalara 1 çay kaşığı tuz ilave edin.
Kremayı yumurtalara ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Tereyağını kızgın tavada eritip her tarafa iyice yayın.
Yumurtayı tavaya dökünve altı pişmeye başlayınca kenardan ortaya doğru sıyırarak yumurtayı karıştırın.
Yarım çay kaşığı daha tuz ekleyip yumurtanız iyice pişmeden tavayı ocaktan alın.
Yumurta kendi sıcağıyla biraz daha pişecektir.
Çırpılmış yumurtanızı tavadan alıp üzerine karabiber ve ince kıyılmış taze soğan serpin.
Yanında kızarmış ekmekle sıcacık servis edin.
Yumurtaları bir kasede tuz, karabiber ve seçtiğiniz diğer otlar veya baharatlarla karıştırırken, düşük-orta ateşte bir tavada tereyağı veya zeytinyağını eritin. Hazır yumurta karışımınızı tavaya dökün ve hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın.
Yumurtanızın daha kıvamlı yumuşak olması ve tavanızı kazırken zarar görmemesi için plastik bir spatula kullanmanızı öneririz.
Daha sonra yumurtaları ocaktan alın ve servis tabağına ekleyin. Bu sürede hızlı servis etmeniz gerekiyor yoksa yumurta kendi içinde pişmeye devam edecektir.