500 gram bamya
2 yemek kaşığı zeytinyağı (soğuk sıkım tercihen)
1 çay kaşığı deniz tuzu (isteğe göre ayarlanabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz sarımsak (veya 2 diş rendelenmiş taze sarımsak)
1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı, ferahlık verir)
Bamyaları yıkayın ve iyice kurulayın. (Kurulama önemli çünkü ıslak kalırsa fırında yumuşar.)
Sap kısımlarını çok derin olmayacak şekilde temizleyin.
Geniş bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve isteğe göre diğer baharatları ekleyin.
Tüm bamyalar baharatlarla iyice kaplanana kadar karıştırın.
Fırını 200°C (alt-üst ayar, fansız) olacak şekilde önceden ısıtın.
Bamyaları tek sıra olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
20-25 dakika kadar, kenarları çıtırlaşana dek fırınlayın. Yarı sürede spatula ile karıştırırsanız her yeri eşit kızarır.
Fırından çıktıktan sonra dilerseniz biraz limon suyu gezdirin. Yoğurtla ya da sade şekilde sıcak veya ılık servis edebilirsiniz.

|