Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çıtır Börek (Baklava Yufkası)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çıtır Börek (Baklava Yufkası)

hesap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc117473
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016
1,500 defa indirildi / yazdırıldı




Merve Soydemirci

15 adet hazır baklavalık yufka (boyutları 33 x 37)
125 gram tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ (Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyip karıştırın)
250 gram beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta

Baklavalık yufkalarınızından 5 tanesini aralarına hiçbir şey sürmeden üst üste dizin. Beşinci yufkanın üzerine hazırladığınız tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürün. (Bu işlemi yaparken yufkaların kurumaması için hızlı olun ve diğer yufkaların üzerini kapalı tutun). Peynirleri yumurtayı ve maydanozu karıştırıp iç harcı hazırlayın. Hazırladığınız iç harcını yufkanın kısa kenarına yerleştirin. Yufkanızı serbestçe rulo sarın. Kesinlikle sıkı sıkı sarmayın. Ruloyu 4 parmak genişliğinde dilimleyip içini sıvı yağ ile yağladığınız fırın kabına çok sıkı olmayacak şekilde dizin. Bütün yufkalarınızı bu şekilde hazırlayın. (3 rulodan 12 dilim börek olacak). 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurdu çırpın ve çıtır böreklerinizin üzerine sürün. Çıtır böreklerinizi 190 derecede önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Not: Yufkaların büyüklükleri farklı olabiliyor. Ben bir rulo için 5 yufka kullandım. Sizin yufkalarınız daha büyükse 4 yufka kullanın. Toplamda 12 yufka.)



Çıtır Börek (baklava yufkası)

mutfak müdavimi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc129915
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2017
852 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

5 yaprak baklava yufkası
100 gram beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Zeytinyağı
Süt
Haşhaş tohumu
Susam

Peynir ezilip içine maydanoz karıştırılır.
Baklavalık yufkanın bir tanesi alınıp fırça yardımıyla üzerine zeytinyağı sürülüp, yağlı kısım içte kalacak şekilde ortadan ikiye katlanp, tepsiye alınır.
Tepsideki yufkanın üzerine yağ sürülür.
İkinci yufkaya da aynı işlem uygulanır.
Üzerine peynirli karışımın yarısı serpilir.
Bir yufka daha yağlanıp, peynirli karışımın üzerine yayılır.
Kalan peynirler de tepsiye dökülüp son iki yufka da yağlanıp tepsiye konulur.
Böreğin üzerine bol miktarda süt sürülür.
Börek dilimlenir.
Susam ve haşhaş tohumu serpilir.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.



Baklava Yufkasından Çıtır Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177935
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı




16 adet baklavalık yufka
2 adet yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
200 gram margarin veya tereyağı
500 gram kaşar peyniri
200 gram yağlı peynir

Önce baklavalık yufkayı 8 tane alacak şekilde ayırın.
Sonra kullanacağınız tepsi boyutunda kesin.
Alt ve üst olacak şekilde ayırın.
Sosu hazırlayın süt ve yumurtayı iyice çırpın.
Ve kenarda bekletin yağı eritin.
Şimdi yapmaya başlayalım.
İlk yufkayı borcama alın üzerini fırçayla yağlayın.
Üzerine tekrar yufka ve tekrar yağlayın.
8 adet yufka bitene kadar böyle devam edin.
Hazırladığınız sosa 1 tane böreklik yufkayı parçalayıp içine daldırın.
Sonra diğer yufkaların üzerine serin.
Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve varsa çeçil peynirini serin.
Çeçil peyniri yoksa başka yağlı bir peyniri de kullanabilirsiniz.
Peynirler bitince kalan diğer yufkayı da parçalayıp sosa daldırıp peynirlerin üzerine serin.
Sonra yine baklavalık yufkayı üzerine kapatıyoruz.
Yağlıyoruz tekrar yufka tüm yufkalar bitene kadar devam ediyoruz yufkalar bitince böreği dilimliyoruz kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.



Baklava Yufkasından Çıtır Börek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179726
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı




9 adet baklava yufkası
200 gram kıyma
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırın.
İlk baklava yufkasını düz bir zemine serin.
Üzerine yoğurtlu karışımdan fırça ile sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yoğurtlu karışımdan sürün.
Üçüncü yufkayı da serin ve yoğurtlu karışım sürün.
Üç kat yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı harcın üçte birini eşit şekilde yayın.
Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Ruloyu üç eşit parçaya kesin.
Aynı işlemi kalan yufkalar ve kıymalı harç için tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Böreklerin üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, ortalama 25-30 dakika pişirin.
Börekler piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.



Baklava Yufkasından Çıtır Börek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180042
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı




9 adet baklava yufkası
200 gram kıyma
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırın.
İlk baklava yufkasını düz bir zemine serin.
Üzerine yoğurtlu karışımdan fırça ile sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yoğurtlu karışımdan sürün.
Üçüncü yufkayı da serin ve yoğurtlu karışım sürün.
Üç kat yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı harcın üçte birini eşit şekilde yayın.
Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Ruloyu üç eşit parçaya kesin.
Aynı işlemi kalan yufkalar ve kıymalı harç için tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Böreklerin üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, ortalama 25-30 dakika pişirin.
Börekler piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.







Çıtır Börek (Baklava Yufkası) Tarifleri Kol Böreği Tarifleri



(5 adet Çıtır Börek (Baklava Yufkası) 37,881 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort