Haşlanmış patatesler rendelenir.
Turşu ve salamsosisler küp küp kesilir.
Peynir rendelenir.
Bir adet yumurta katılır.
Güzelce yoğuralarak patates topları yapılır.
Önce una bulanıp sonra yumurtaya en sonra galete unu veya cips kırığı ekmek kırığına bulanıp yağda kızartılır.
3 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş mısır gevreği
Tuz
Karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Tereyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Patates toplarını önce yumurtaya ardından çekilmiş mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc151203
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
592 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patates
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin.
Tereyağı, kaşar peyniri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Yumurtaları da bir kasede çırpın.
Patates toplarını ilk olarak yumurtaya ardından galeta unu bulayıp kızartın.
Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc163527
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
Patatesli Harç İçin:
500 gram haşlanmış patates
1 adet soğan
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Ortası İçin:
100 gram küçük küp doğranmış kaşar peyniri
Panelemek İçin:
1 su bardağı un
2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin:
Ayçiçeği yağı
Patatesli harç için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan 1 adet ceviz büyüklüğünde beze koparıp avucunuzda açın. Ortasına kaşar peynirinden yerleştirin. Açılmaması için birleşme yerlerine parmaklarınızla bastırın ve avucunuzda yuvarlayın. Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın. Panelemek için sırasıyla una, yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.