http://www.hurriyet.com.tr
10 adet baklavalık yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kahve fincanı su
Pudra şekeri
İç harcı için:
3 adet elma
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
Öncelikle iç harcı için kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin. İki kaşık bal, iri çekilmiş ceviz içi ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara bırakın.
Baklavalık yufkaları tezgaha iki kat halinde serin. Soğuyan iç harcı kenar kısmına koyup rulo yapın. Ucuna erittiğiniz tereyağı ve yarım fincan sudan elde ettiğiniz karışımından sürüp yapışmasını sağlayın. İstediğiniz genişlikte dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edin.
|