|
Çıtır Kabak Kızartması |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145183
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
804 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
125 gram un
2,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Pul biber
1 su bardağı sıvı yağ
Kabakları yıkayıp halka halka doğrayın.
Üzerine sütü döküp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Kabakları sütten alın.
Sütün içine yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve pul biberi ilave edin.
Güzelce çırparak kıvamlı bir hamur elde edin.
Yağı derin bir tavada kızdırın.
Kabakları hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.
İçine nane ve sarımsak eklenmiş yoğurtla servis edebilirsiniz.
|
Çıtır Kabak Kızartma |
|
yumak
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc140884
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet kabak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak sıvı yağ
Unlu karışım için:
1 fincan un
1 tane yumurta akı
1 tutam tuz
1,5 su bardağı süt
Kabaklar ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve yavaşça kar haline getirilmiş yumurta akını ekleyin. Kabağı 1 santimetre eninde dilimler halinde kesin. Dilimlerin üzerine tuz ve karabiber ekin. Unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
|
Çıtır Kabak |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157753
Gönderme Tarihi: 18.May.2021
457 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
1 su bardağı un
1,5 paket çıtır pane harcı
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı kızartma yağı
1 paket kabartma tozu
Kabakları yıkayıp soyalım. Ardından yuvarlak formda doğrayalım.
Bir poşet içerisine kabartma tozu, karabiber ve tuz koyalım.
Doğramış olduğunuz kabakları buzdolabı poşeti içerisinde sallayarak una bulayalım.
Una buladığınız kabakları 1 saat kadar buzdolabından bekletelim.
Tavada yağı kızdıralım. Bir kap içerisinde yumurtaları kırıp çırpalım.
Buzdolabından aldığımız kabakları ilk olarak yumurtaya ardından pane harcına bulayıp kızartalım. Fazla yağını süzüp yiyelim.
|
Çıtır Kabak |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163999
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
1 su bardağı un
1 su bardağı sade soda
Tuz (kendinize göre)
Sosu İçin:
1 çay bardağı suyu süzülmüş yoğurt
1 salatalık
Nane
Tuz
Kabaklar iyice yıkanır ve kabukları soyulmadan ince ince yuvarlak doğranır. Ortadan ikiye bölüp uzun da kesebilirsiniz. Aynı işlemi robot kullanarak yapabilirsiniz. Sonra çukur bir kasede un, soda ve tuz karıştırılır.
Önceden ısıtılmış tavaya yağ konur, kızdığından emin olduğumuz yağa dilimlenmiş kabaklar karışıma bulanarak tavaya aralıklı olarak dizilir. Her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır.
Süzme yoğurda salatalık rendelenir, nane ve tuz eklenip karıştırılır. Kızartmanın yanına minik bir tabakta davet edilir. Kabaklar bu sosa batırılarak yenir.
|
Çıtır Kabak |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162910
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2022
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
1 şişe soda
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
2 adet kabağı iyice yıkıyoruz. Kabuklarını ben soydum soymadan da yapabilirsiniz doğrayabildiğimiz kadar ince doğruyoruz.
Sonra bir peçetenin arasına alıp iyice kurutuyoruz. İyice kuruması lazım. Kuruduğuna emin olduğumuzda kızartmaya hazır demektir.
Bir kasede bir bardak una bir şişe sodanın 5/1 kalana kadar döküp tel çırpıcıyla iyice çırpıyoruz.
Tuz da ekleyerek boza kıvamına getiriyoruz.
Kabakları bu karışıma batırarak kızgın tavada bol yağda kızartıyoruz.
Soğuduktan sonra da çıtırlığını kaybetmiyor en güzel yanı da bu.
İsterseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
|
|