500 gram temizlenmiş kalamar
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Limon dilimleri (servis için)
Temizlenmiş kalamarı yıkayın ve iyice süzün. Eğer kalamarlar büyükse halka şeklinde dilimleyin.
Mısır unu, beyaz un, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alın. Malzemeleri iyice karıştırın.
Kalamarları bu karışıma bulayarak un karışımını kalamarın her tarafına iyice yedirin.
Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Kalamarları önceden ısıtılmış yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kalamarları fazla kalabalık olmayacak şekilde azar azar kızartmak daha iyi sonuç verir.
Kızaran kalamarları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını emmelerini sağlayın.
Sıcak servis yapın ve yanında taze limon dilimleri ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc76834
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
2,034 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg halka kalamar
1 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı t
Kızartma yağı
Kalamarlar çukur bir kaba konur. Üzerine süt eklenir, bir gece buzdolabında bekletilir. Sonra sütten süzgece çıkarılır. Un, tuzla karştırılır. Kalamarlar bulanır, kızgın bol yağda altın renkte kızartılır.