|
Çıtır Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179588
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
100 g margarin
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı yulaf ezmesi
2,5-3 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu yumurta akı
1 çay bardağı yaprak badem
Dolgu:
1 çay bardağı çilek reçeli
Margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, toz şeker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta akı sürün. Yaprak bademleri de üzerlerine serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikişer ikişer yapıştırın.
|
Çıtır Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172944
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2023
120 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurtanın beyazı
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı)
Hepsini beyaz köpük olana kadar karıştırın. Fındık, kaju, fıstık evde hangi çerez çeşidiniz varsa kırın ve karışıma ilave edip karıştırın.. Yağlı kağıda kaşık kaşık karışımı ekleyin. Fırına verin, 14 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri 10 dakika soğumaya bırakın ve sonra kurabiyeleri yağlı kağıtlardan çıkarıp tabağa koyun.
|
Çıtır Kurabiye |
|
fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc142359
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2019
582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 fincan kuru üzüm
4 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
1 bardak damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet portakal
3 su bardağı mısır gevreği
125 gram tereyağı
Karıştırma kabının içine yumurta kırın, şekeri de ilave edip çırpın. Un, kabartma tozu ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Damla çikolata, portakal kabuğu rendesi, üzüm, ceviz ve 1 su bardağı mısır gevreğini ilave edip hamur kıvamına getirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Geri kalan mısır gevreğini ufalayarak yatay bir kaba ayırın. Hazırladığınız kurabiyeleri mısır gevreğine bulayın, yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
|
Çıtır Kurabiye |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc72341
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
125 gr margarin
Yarım çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi.
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
100 gr damla çikolata
50 gr mısır gevreği
Öncelikle margarin, yoğurt ve tozşekeri derin bir kaba alın. Sıvıyağ, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta, karbonat ve unu ekleyin. Yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Mısır gevreği ve damla çikolatayı ayrı bir yerde karıştırın. Kurabiyeleri bu malzemeye bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 25-30 dakika pişirin.
|
Çıtır Kurabiye |
|
mezdeke
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69869
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı
5 çorba kaşığı sıvı yağı
1 su bardağı un
2 su bardağı patlamış mısır
Derin bir kabın içine yumurta akı, şeker, kakao ve sıvı yağı koyup karıştırın. Patlamış mısır ve unu ilave edip hepsini harmanlayın. Bu karışımdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla aynı ölçüde koyup 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
|
Çıtır Kurabiye |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14841
Gönderme Tarihi: 24.May.2007
9,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g margarin,
2 yumurta sarısı,
1 limon kabuğu rendesi,
1/2 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı yulaf ezmesi,
2 su bardağı elenmiş un,
1 poşet hamur kabartma tozu
Bütün malzemeyi yoğurun. Unlanmış tezgahta 3 mm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta akı sürüp yaprak badem serpin. 170°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun, düz taraflarına çilek reçeli sürüp ikişer ikişer yapıştırın.
ML® Çıtır Burgu için tıklayın
ML® Çıtır Burgu (görsel)
|
|