Kısa URL: https://ml.md/lc104173
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015
1,755 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
200 gr. kadayıf
3 adet Anamur muzu
Muskat
Bal
Nane
Ayçiçek Yağı
Muzların her birini iki parçaya ayırın. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kâseye bir miktar ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın, böylece sarma işlemi daha kolaylaşıp kadayıf daha çıtır olacaktır. Kadayıfınızdan muz parçalarının etrafını iki buçuk tur çevirip tamamen kapatacak kadar bir parça alın ve dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Yemeden beş dakika önce kızgın derin yağa atın. Sonra servis tabağına koyun ve üzerine bal gezdirip muskat rendeleyin. Son olarak nane ile tatlınıza ferah bir dokunuş yapın.
Muzların her birini üç parçaya ayırın ve parçaların etrafına dolma sarar gibi kadayıfları sarın. Sararken az yağ ile kadayıfları ıslatarak sarma işlemini kolaylaştırabilirsiniz. Buzdolabında biraz beklettikten sonra kızgın yağda pişirin. Kızardıktan sonra üzerine bal dökerek servis edin.
2 muz
Bir tutam toz şeker
30 gr krema
30 gr sütlü çikolata
5 ceviz
2 taze nane
2 kaşık bitkisel yağ
2 muzu kabuklu bir şekilde uzunlamasına ikiye kesin ve üzerini bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın.
Muzların üzerine to şeker serpin.
Muzları airfryera yerleştirin ve 200 derece 4 dk pişirin.
Bir kabın içerisinde 30 gr kremaya ince doğranmış 30 gr çikolata ekleyip karıştırın ve bu karışımı 5 adet cevizle beraber muzların yanına airfryera yerleştirin.
200 derece 4 dk daha pişirdikten sonra tüm malzemeleri airfryerdan çıkarın.
Sosu muzların üzerinde gezdirin, ceviz ve nane yapraklarını serpiştirin.