Kısa URL: https://ml.md/lc173178
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2024
108 defa indirildi / yazdırıldı
3-4 adet patates
80 gram mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvıyağ
İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Doğradığınız patatesleri bir tencereye alın. Üzerine su doldurarak haşlayın.
Haşlanan patatesleri bir kapa alarak çatal ya da daha büyük bir mutfak aleti ile ezin.
Ezdiğiniz patateslerin içine nişasta, tuz, karabiber ve toz biberi ekleyin. Elinizle yoğurarak karıştırın.
Yoğurduğunuz harcı merdane yardımıyla açın. Açtığınız harcı ince uzun şekilde kesin.
Kestiğiniz dilimleri kızgın bir tavaya alarak kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc171764
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2023
140 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet patates (Küçükse 3-4 adet kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı nişasta (Mısır buğday fark etmez)
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patatesler tuz eklenip haşlanır. Tamamen süzülen patatesler güzelce ezilir. 3 yemek kaşığı nişasta ve karabiber eklenip yoğrulur. İki yağlı kağıt arasında orta kalınlıkta açılır. Uzun şeritler kesilir. Kızgın yağda kızartılır.