3 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı su
Krema için:
1 çay bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
Yumurta ve pudra şekeri beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya konur, kısa süre karıştırılır. Karışımdan 2 çorba kaşığı kadar ayrılır, 1 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı su eklenir ve karıştırılır. Küçük bir torbaya konur, ucu makasla kesilir. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir. Torbadaki karışım eşit aralıklarla verev çizgi olarak kağıda sıkılır. Üzerine beyaz harç dökülür, düzeltilir. 170 derece fırına verilir, 10 ya da 15 dakika pişirilir. Fırından alınır, sıcakken kağıda sararak rulo yapılır. Hamur soğurken süt ve kremşanti katılaşana kadar çırpılır. Buzdolabında beklerse daha iyi olur. Soğuyan hamur açılır, 6 eşit parçaya kesilir. Krem şanti herbirine eşit olarak paylaştırılır ve rulo yapılır. Dikey olarak servis tabağına dizilir.
|