|
Cızlama |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157635
Gönderme Tarihi: 07.May.2021
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz(tepeleme)
1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
Sütü yumurtayı ve tuzuz çırpma teli ile bir güzel çırpıyoruz.
İçine elenmiş olan unu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Bir kepçe yardımı ile az yağlanmış bir tavada altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Arzuya göre tuz yerine şeker ilave edilerek de yapılabilir.
|
Cizleme |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102357
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
1 tatlı kaşiğı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya
4 su bardağı süt
100 gr kızartma yağı
Yağ hariç bütün malzemeyi karıştırıp cıvık bir hamur elde edin tavayı ısıtıp hamurdan yarım kepçe alarak tavaya döküp yayın ve hamuru tek taraftan pişirip pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste dizin sıcak olarak servis yapın.
|
Cızlama |
|
revan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc74400
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gram yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Aldığı kadar un
Hamurun hazırlamak için ılık sütün içine mayayı, şekeri, tuzu ekleyip 15 dakika kadar bekletin. Üzerine eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Unu da üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru da 10 dakika dinlendirin. Daha sonra parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp ısınmış tavada iki yüzünü de pişirip kahvaltıda ya da beş çayında istediğiniz zaman sıcak sıcak ikram edin.
|
Cızlama |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46781
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
2 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay kaşığı tuz
100 gr. beyaz peynir
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
1 kaşık tereyağı
Mayaya, tuzu, şekeri katıp bir su bardağı ılık su koyarak iyice eziniz. 5-10 dakika mayalanması için bekleyiniz. Bir tencereye unu, ortasına bu mayayı koyup tekrar 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş dökerek elle çarpa çarpa çok yumuşak bir hamur yapınız. Kapak örtüp mayalanmaya bırakınız. Hacminin iki misli kabarınca hamuru tekrar bir iki çırpınız. Teflon tavanıza çok az yağ sürüp bu hamurdan bir kepçe döküp tavayı sallayarak her tarafa hamuru yayınız. Altı hafif pembeleşip hamur da sertleşince öbür yüzünü çevirin, öbür yüz de pembeleşince hamuru düz bir yere ters çeviriniz. Hemen sıcakken peynirli veya kıymalı iç koyup rulo şeklinde sarıp servis tabağına diziniz. Hamur bitinceye kadar işleme devam ediniz. Sıcak ikram ediniz.
|
Cızlama |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11111
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2007
20,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yumurta
Tuz
Hepsi bir kapta karıştırıp sıvı hale getirin. Fincanla yanmayan tavaya dökülüp alt üst yapıp pişirilir.
İçine kıyma, peynir konulabilir rulo yapılır.
|
|