Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ülker Yemek Tarifleri > Çoban Kavurma (3 adet - 98,195 defa bakıldı)

Çoban Kavurma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çoban Kavurma

son umut
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2015
Mesajlar: 41
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc126638
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2017
1,017 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı (105 gr) Bizim Yağ
1,5 kg kuzu kuşbaşı (ya da dana eti)
5-6 diş sarımsak
6 adet sivri biber
4 adet domates
1 kuru soğan
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Yarım demet maydanoz
Servis etmek için:
Lavaş
Pişmiş domates
Pişmiş biber

Kuşbaşı etleri tencereye alarak suyunu salıp hafif çekinceye kadar kısık ateşte soteliyoruz. Bizim Yağ’ı ve soğanı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri soyup küçük küçük ve biberleri ince halkalar halinde doğruyoruz. Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavuruyoruz. Tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırıyoruz. Doğranmış domatesi ilave edip kapağını kapatarak 20 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen kavurmamızı lavaşın üzerinde yanında pişmiş domates ve biberlerle servis yapıyoruz.

Not: Etlerin yumuşacık olması için kavururken 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyebilirsiniz.


Çoban Kavurma

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc50543
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2010
2,233 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg kuzu kuşbaşı
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet sivri biber
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
10 adet kiraz domates
Tuz

Soğanları küp şeklinde doğrayın. Bir tencere sıvıyağı kızdırarak soğanları soteleyin. Ardından etleri ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatarak çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Daha sonra sivribiber ve kiraz domatesleri ekleyerek tuz ve baharatlarla tatlandırın. 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Çoban Kavurma

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc48569
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
2,254 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg dana eti
Tuz
Karabiber
2 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı Teremyağ

Dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak ağır ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra kavurmaları başka bir tencereye alın. Tencerenin içine sıvıyağ, su ve Teremyağı ekleyin. 90 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinç pilavı, kızarmış patates, közlenmiş domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.






Çoban Kavurma Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri



(3 adet Çoban Kavurma 98,195 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort