Kısa URL: https://ml.md/lc126638
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2017
1,017 defa indirildi / yazdırıldı
3 yemek kaşığı (105 gr) Bizim Yağ
1,5 kg kuzu kuşbaşı (ya da dana eti)
5-6 diş sarımsak
6 adet sivri biber
4 adet domates
1 kuru soğan
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Yarım demet maydanoz
Servis etmek için:
Lavaş
Pişmiş domates
Pişmiş biber
Kuşbaşı etleri tencereye alarak suyunu salıp hafif çekinceye kadar kısık ateşte soteliyoruz. Bizim Yağı ve soğanı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri soyup küçük küçük ve biberleri ince halkalar halinde doğruyoruz. Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavuruyoruz. Tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırıyoruz. Doğranmış domatesi ilave edip kapağını kapatarak 20 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen kavurmamızı lavaşın üzerinde yanında pişmiş domates ve biberlerle servis yapıyoruz.
Not: Etlerin yumuşacık olması için kavururken 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc50543
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2010
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 kg kuzu kuşbaşı
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet sivri biber
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
10 adet kiraz domates
Tuz
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Bir tencere sıvıyağı kızdırarak soğanları soteleyin. Ardından etleri ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatarak çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Daha sonra sivribiber ve kiraz domatesleri ekleyerek tuz ve baharatlarla tatlandırın. 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc48569
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 kg dana eti
Tuz
Karabiber
2 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı Teremyağ
Dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak ağır ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra kavurmaları başka bir tencereye alın. Tencerenin içine sıvıyağ, su ve Teremyağı ekleyin. 90 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinç pilavı, kızarmış patates, közlenmiş domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.