Kısa URL: https://ml.md/lc164779
Gönderme Tarihi: 11.May.2022
171 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
300 gram hindistancevizi tozu
1/2 çay kaşığı vanilin
Süsleme için:
100 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı pasta süsü (şekerli çubuk)
Yumurta ve şekeri macun kıvamına gelene kadar çırpın. Karışıma vanilya ve Hindistan cevizini azar azar ekleyip hamur haline getirin.
Bu aşamada hindistancevizinin miktarını 100 gram kadar azaltıp daha yayvan ve yumuşak kurabiyeler de elde edebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı kolay şekil alabilmesi için buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dondurma kaşığı, baharatlık, çorba kaşığı ve benzeri bir alet kullanarak harçtan parçalar alıp bastırarak kurabiyeleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fanlı fırında 160 derecede 15-20 dakika kurabiyeleri pişirin. Pişirme süreniz yarılandığında, tepsiyi 180 derece çevirerek eşit pişme sağlayabilirsiniz. Fırından aldıktan sonra pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
Süsleme ve sunum önerisi olarak dilerseniz benmaride erittiğiniz çikolataya kurabiyelerin tabanlarını bandırıp buzdolabında soğutup servis edebilir ya da çikolatayı üst kısma damlatıp süs şekerleri serpebilirsiniz.
3 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 su bardağı Hindistan cevizi
Bir kabın içinde bütün malzemeleri iyice karıştırıp yoğuruyoruz. Toplandığında olmuş demektir. Dondurma kaşığı veya elimizle yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Hepsi bittikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişiriyoruz.