|
Çökelekli Börek |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79226
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve taze nane
4 çorba kaşığı çökelek peyniri
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Derin bir kabın içinde unu tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. İç malzemesi için yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyın. Peynirle harmanlayıp karıştırın. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi içine doldurup kenarları içe doğru kapatın. Sıvı yağda sürüp 200 derecede iyice kızartıp pişirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
Fotoğraf "leylifer" tarafından gönderildi. 24.11.2017
|
Çökelekli Börek |
|
ciğercan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2015
Mesajlar: 29 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc106330
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2015
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
100 gram lor peyniri
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı çiğ krema
Derin bir kabın içine beyaz peyniri ve lor peynirini koyup ezin. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu koyup karıştırın. Yumurtayı bu karışımın içine kırıp karıştırın. Yuvarlak derin bir kabın içine yufkalardan bir tanesini koyun, sıvı yağ ve çiğ kremayla ıslatın. Üzerine diğer yufkayı koyup yine kremalı karışımıyla ıslatın. Peynirli iç malzemeyi üzerine doldurun ve kenarlardaki sarkan yufkaları peynirlerin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar 35 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek ikram edin.
|
Çökelekli Börek |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129976
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
4,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Çökelek için:
500 gram kaymaksız yoğurt
250 ml süt
Tuz
Börek için:
1 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı ceviz
Maydanoz
Çörekotu
Yoğurt, süt ve tuz çok kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kaynatılır.
Kaynayıp kesilen yoğurdun altı kapatılıp 2 saat kadar çökmesi beklenir.
Üstteki sulu kısım bir kepçe yardımı ile alınır.
Kalan kısım, tülbent yardımı ile bir gece boyunca buzdolabının içinde süzülür.
Hazırlanan çökeleğin içine ince kıyılmış maydanoz, ceviz ve yumurta beyazı ilave edilir.
8e bölünen yufkalara iç harçtan konulup, sigara böreği gibi sarılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpildikten sonra, önceden 175 dereceye ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|