Su 4 Su Bardağı
Taze Soğan 2 Adet
Sazan 4 Adet
Domates Salcası 3 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 5 Yemek Kaşığı
SAZAN BALIKLARI TEMİZLENİP, KAFA, KUYRUK VE ORTA BÖLÜMÜ 3'E BÖLÜNÜP YIKANARAK COOK ALİMİNYUM FOLYO İÇERİSİNDE BUZDOLABINDA DİNLENDİRİLİR.
2 ORTA BOY SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYARAK 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ VE 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN İLE KAVRULUR.
KAVRULAN SOĞANLARIN ÜZERİNE 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA EKLEYEREK KAVURMA İŞLEMİ 2 DAKİKA DAHA SÜRDÜRÜLÜR.
KAVRULAN SOĞANLARIN ÜZERİNE 4 SU BARDAĞI ILIK SU EKLEYİP 3 - 4 DAKİKA DAHA KAYNATARAK BALIKLAR DA ÜZERİNE EKLENİR.
BALIKLARDA EKLENDİKTEN YAKLAŞIK 10 DAKİKA SONRA DA TENCERENİN İÇERİSİNE 1 LİMON SUYU EKLENİR. 4 - 5 ADET DE FESLEĞEN YAPRAĞI EKLEDİKTEN SONRA ORTA ATEŞTE 15 DAKİKA DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.
Kısa URL: https://ml.md/lc171535
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
725 defa indirildi / yazdırıldı
Beyşehir Belediyesi
250 gr balık havyarı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı sirke
Havyarların zarları temizlenip yıkandıktan sonra havyarları bir tencerede suyla pişirilir. Ayrı bir tavada sıvı yağla soğanları kavurup, salça ilave edilir. Pişen havyarlarımızı parçalayıp su ile birlikte hazırladığımız sosun içerisine alıp 5-10 dakika kaynatılır. Ayrı bir kapta nişasta, sirke, bir çay bardağı suyu iyice karıştırılır. Bunu kaynamakta olan havyarların içerisine karıştıra, karıştıra ilave edilir. Kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirip sıcak olarak servis edilir.