Kısa URL: https://ml.md/lc159055
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021
403 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre soğuk su
150 gram çekilmiş kahve
Kahve çekirdekleriniz bir sürahiye alın.
Üzerine soğuk su ekleyin.
Kahve çekirdeklerinin aromalarını salması ve demlenmesi için 12 ila 16 saat kadar bekletin.
Daha sonra süzün.
Dilerseniz kahvenizi süt, krema veya buz ile servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc159692
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2021
392 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre soğuk su
120 gram kahve (Uygun kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeği)
Servisi için:
4 adet küçük parça buz
1 su bardağı süt
Taze taze çektiğiniz kahve çekirdeklerini bir sürahiye aktarın. Üzerine soğuk, içme suyunu ekleyin ve karıştırın.
Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi ve aromalarını bırakmaları için karışımı 12 saat kadar bekletin.
Sabırla beklettiğiniz kahveyi, tel süzgeç yardımıyla cam bir kaba süzdürün.
Kahveyi muhafaza edeceğiniz sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.
Pütür kalmaması için; son bir kez kahve karışımını süzün.
Servis bardaklarına buz küplerini paylaştırın. Bardakları yarısına kadar kahve ile doldurun.
Arzuya göre; soğuk süt ekleyerek bekletmeden servis edin.
Not: Çekilmiş kahve çekirdeklerinin renk ve aromasını soğuk suya bırakması için önerilen bekleme süresi 15 saate kadar çıkmaktadır. Suyun kalitesinin kahvenin tadını etkilediği unutulmamalıdır. Kahvenin aromasını azaltmaması adına servis esnasında çok fazla buz kullanmayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc167233
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2022
300 defa indirildi / yazdırıldı
Filtre kahve
Su
Kağıt filtre ya da süzgeç
Büyük bir şişe.
Yaklaşık 60 gr öğütülmüş filtre kahveyi (french press için) bir sürahi ya da kaba koyun. Üzerine sıcak olmayan soğuk ya da ılık 1 litre suyu ekleyin. Ardından sürahinizi buzdolabı ya da serin bir ortamda en az 10 saat bekleyecek şekilde dinlendirin. 10 saatin ardından hazırlamış olduğunuz kahveyi bir filtre yardımıyla ya da french press ile süzün. Bir bardağa su veya buz ilave ederek servis edebilirsiniz.
1 bardak (113 gram) bütün kahve çekirdeği
4 su bardağı (907 gram) su
Kahve veya baharat öğütücü
Tülbent veya un çuvalı bezi
Kahve çekirdeklerini öğütücünüzün en kalın ayarında veya baharat öğütücünüzde 1 saniyelik kısa darbelerle öğütün. Telveler ince toz değil, kaba mısır unu gibi görünmelidir. Kahve telvesini soğuk demleme yapmak için kullandığınız kaba aktarın. Suyu üstüne dökün. Telvelerin suya iyice doyurulduğundan emin olmak için uzun saplı bir kaşıkla hafifçe karıştırın.
Kahvenin yaklaşık 12 saat demlenmesini bekleyin. Kahve tezgahın üzerinde bırakılabilir veya buzdolabında saklanabilir; demleme süresi aynıdır. Küçük bir süzgeci tülbent veya un çuvalı beziyle kaplayın ve büyük bir ölçüm kabının veya kasesinin üzerine yerleştirin. Kahveyi süzgeçten geçirin. Kahveyi küçük bir şişeye veya kavanoza aktarın. Kaptaki kahveyi buzdolabında bir haftaya kadar saklayın.
Kahveyi dilediğiniz kadar su veya sütle seyreltin. Dilerseniz bu da ekleyebilirsiniz.
1 litre soğuk su
120 gram kahve (Uygun kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeği)
Servisi için:
4 adet küçük parça buz
1 su bardağı süt
Taze taze çektiğiniz kahve çekirdeklerini bir sürahiye aktarın. Üzerine soğuk, içme suyunu ekleyin ve karıştırın.
Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi ve aromalarını bırakmaları için karışımı 12 saat kadar bekletin.
Sabırla beklettiğiniz kahveyi, tel süzgeç yardımıyla cam bir kaba süzdürün.
Kahveyi muhafaza edeceğiniz sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.
Pütür kalmaması için; son bir kez kahve karışımını süzün.
Servis bardaklarına buz küplerini paylaştırın. Bardakları yarısına kadar kahve ile doldurun. Arzuya göre; soğuk süt ekleyerek bekletmeden servis edin.