|
Çömlek (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67120
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
1,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
1 kg. parça et
1 kg. patlıcan
2 kg. domates
1/2 kg. yeşilbiber
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı
2 Soğan
6–7 Diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır. Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır. Soğanlar iri iri doğranır. Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır. Sarımsaklar soyulup yıkanır. Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir .Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika). Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur. Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır.
|
Çömlek (Şanlıurfa) |
|
garibim
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara-Altındağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc126871
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuşbaşı et - 200 gr.
Domates - 150 gr.
Patlıcan - 150 gr.
Kırmızı taze biber - 25 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Soğan - 100 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Tuz - 3 gr.
Domatesler kaynar suya batırılıp çıkartıldıktan sonra kabukları soyulur ve iri iri doğranır. Bir tencerede kendi suyunda biraz pişirilen et suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanla birlikte yağda kavrulur. Salça ilave edilir, altı kapatılır. Bir çömleğe alınan yemek iri doğranan patlıcan, kırmızıbiber ve domatesler, sarımsak ve tuz ilavesiyle fırına verilir. En az 3-4 saat ağır ateşte pişirilir. Pilav, kuru soğanve yeşil biberle servis edilir.
|
Çölmek (Şanlıurfa) |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139548
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2019
590 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg parça yağlı et (koyun veya kuzu)
1/2 kg kuru soğan
1/2 kg taze biber
3 kg domates
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sadeyağ
Tuz
Et kuşbaşı doğranır, çömleğe konur. Soğan, biber ve domatesler iri iri doğranır, çömleğe eklenir. 10 diş sarımsak, soyulduktan sonra iki parçaya bölünerek, sadeyağ ve tuzla beraber ilave edilir. Çarşı fırınına pişirilmek üzere gönderilir. Yaklaşık 3 saat fırında, ağır ateşte veya ateşten uzak bir noktada pişirilir. Suyunu çekmeli ama yanmamasına dikkat edilmelidir. Onun için fırının ekmek çıkarmadığı saatlerde, fırın sıcaklığında pişmesi tercih edilir.
|
|