|
|
Çömlek |
|
napolitan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76835
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Diş sarımsak
2 Kg. domates
2 Baş soğan
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Yemek Kaşığı sade yağ (urfa)
2 Kg. yeşil biber
1 Kg. PATLICAN
1 Kg. parça et
Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır. Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır.Soğanlar iri iri doğranır. Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır. Sarımsaklar soyulup yıkanır. Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir.Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika). Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur.Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir.Sıcak servis yapılır.
|
Çömlek Kebabı |
|
nargile
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc81944
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
1,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Kg. koyun eti
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı karabiber
3 Adet dolmalık biber
0,5 Bardak un
2 Adet patlıcan
30 Adet arpacık soğanı
1 Tatlı Kaşığı kekik
2 Adet Domates
1 Adet defne yaprağı
Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın. Patlıcanların alaca soyun, ortadan enine 2′ye kesip 2′şer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri uzunluklarına ortadan kesip çekirdeklerini temizleyin. Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin. Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin. Sonra bunların üstüne arpacık soğanlarını, domatesleri, patlıcanları, dolmalık biberleri, margarini, kekiği, karabiberi, tuzu koyup karıştırın. En üste de defne yaprağını koyun. Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıvayıp çömleği buğu çıkmaz hale getirin. Çömleği orta ısılı bir fırında 2 saat kadar pişmeye bırakın. Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz. Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın.
|
|
Çömlek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|