2 tatlı kaşığı zeytinyağı
½ fincan doğranmış yeşil dolma biberi
½ fincan doğranmış kırmızı dolma biberi
1 doğranmış orta boy beyaz soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 siyah fasulye konservesi
1 su bardağı uzun taneli pirinç
1,5 su bardağı su
1 / 2 tatlı kaşığı kimyon
1 adet defne yaprağı
Kekik
Tuz
Karabiber
Öncelikle yağı tencereye ekleyelim ve orta ateşte ısıtalım. Soğan, biber ve sarmısakları yağ kızmaya başlayınca ilave edip 4-5 dakika kadar soteleyelim.
Ardından pirinç, fasulye, su, defne yaprağı, karabiber ve kimyonu ilave edebiliriz. Pirinç ve fasulyeler görünene kadar ara sıra karıştırarak pişirmemiz yeterlidir. Ancak dinlendirme aşaması pişirmeden daha önemlidir. Tencerenin kapağını folyoyla kapatarak 15 dakika kadar dinlendirdiğimizde pilavımız hazır olacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc131012
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2018
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
Haşlanmış Meksika fasulyesi ya da barbunya. İsterseniz konserve de kullanabilirsiniz.
Eriyen tereyağında bir tur haşlanmış fasulyeleri ya da barbunyaları çevirin. Hemen ardından pirinci atın ve kavurun. Suyu ilave edin ve normal pilav gibi pişmeye ve suyunu çekmeye bırakın.