Kısa URL: https://ml.md/lc113993
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2016
1,494 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram dana kusbasi
100 gram galeta unu
2 yemek kasıgı eritilmis margarin
1 adet sogan
1 cay kasıgı tuz
1 cay kasıgı karabiber
2 adet yumurta
2 adet yufka
Etlerimizi rondodan geçirelim kıyma haline getirelim. İçine galeta ununu, eritilmis margarini, yumurtamızı, soğanlarımızı ve baharatlarımız ekleyelim. Güzelce harmanlayalım. Daha sonra yufkamızı tezgaha açalım orta kısmına karışımımızdan koyalım. Sarma sarar gibi saralım. Her iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayalım ve son olarak 2 cm kalınlığında keselim. Çöp şişlerimize dizelim. Ayrıca çöp ilerimize domatessoğan ve biberleride dizelim. Fırın tepsisi üzerine şişlerimizin hepsini yerleştirelim ve pişirmeye hazır.
500 gram kıyma
1 tane soğan
Yarım demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
2 adet yufka
Bir karıştırma kabının içerisine ilk önce kıymayı koyalım.
Daha sonra üstüne rendelenmiş soğanı, bayat ekmeği, iri dövüşmüş fıstığı, iri dövüşmüş cevizi, baharatlarını atıp tuzunu da ayarladıktan sonra iyice yoğuralım. Eğer kıymanın kıvamı koyulaşırsa sıvıyağ ilave edip yumuşatabiliriz.
Sonra hazırladığımız bu harcı iki parçaya ayıralım.
Daha sonra yufkayı tezgaha yayalım. Sonra üstüne bir fırça yardımıyla su sürelim. Sonra da yufkanın bir ucundan tutarak içe doğru katlayalım.
Üstüne köfteyi rulo yaparak koyalım. Sonra da her iki ucunu içeri katlayalım. Daha sonra da köfteyi sıkı bir şekilde rulo yapalım. Daha sonra da bunları
iki parmak kalınlığında keserek çöğ şişlere geçirerek sıralayalım. Fırın kabını yağlayarak bunları sıralayalım ve 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında pişirelim.