|
|
Sıcacık Çorbalar |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102122
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2014
1,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Bilinen en eski lezzetlerden biri olarak binlerce yıldır sofraları süsleyen çorbanın bizdeki adı Farsçadan geliyor; ŞORBA bu dilde et ya da sebze konarak yapılmış sulu yemek anlamını taşıyor. Başlangıçta tahıllarla karıştırılıp lapa olarak tüketiliyordu ama zaman içerisinde çeşitlenerek günümüze ulaştı. Çorba, Türk sofrasında yemekten önce tüketilir. Zengin besin değerleri sayesinde besleyicidir ve bir öğünde tek bir yemek olarak da tüketilebilir. Tadında ve kıvamında pişen bir çorba, iştah açıcı olmasının yanı sıra sindirim sistemimizi rahatlatmaya, içerdiği yüksek besin öğeleriyle birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı olur. Ülkemizde tavuklu çorbalar, sebzeli çorbalar, baklagilli-tahıllı ve hamurlu çorbalar, etlisakatatlı çorbalar, deniz ürünleri çorbaları, sütlü-yoğurtlu çorbalar ve narenciye ekşili, kuru meyve ve koruk suyundan yapılmış çorbalar şeklinde 300 çeşit civarında çorba pişiriliyor.
|
Çorbalar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178526
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Çorba, et veya tahılların su veya et suyu ile birleştirilip, pişirilmesiyle yapılan yemektir. Et suyuna genellikle sebzeler, baharatlar, salça, domates sosu ve un eklenip, tatlandırılır. Çorba, sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Hepimiz ezogelin, mercimek, analı kızlı, tarhana, yayla çorbası ve domates çorbası gibi klasik çorbaları pişiririz.
|
|
Çorba Tarifleri Diğer Konular
|
|