|
Çörekotlu Bisküvi |
|
sarı tokalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc132592
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
783 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı
125 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı un
çay kaşığının ucu ile tuz
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
4 tatlı kaşığı çöreotu
1/2 yumurta sarısı (hafifçe çırpılmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız. Fırın tepsisi üstüne bir yağlı kağıt sererek bir tatlı kaşığı yağla yağlayınız. Bir tatlı kaşığı unu yağlanmış kağıdın üstüne serptikten sonra parmağınızın ucu ile vurarak ve kâğıdı döndürerek unun düzgün biçimde yayılmasını sağlayınız ve fazla unu silkeleyiniz. Geri kalan unu, tuz ile birlikte orta büyüklükte derin bir kaseye eleyiniz. Geri kalan tereyağı bir bıçakla küçük parçalara bölünüz ve parmaklarınızın ucu ile tereyağı parçalarını ovalayarak unun içine karıştırınız.
Karışım ekmek içi kıvamına gelince yumurta, su ve 3 tatlı kaşığı çöreotunu karışıma katınız.
Parmaklarınızla yoğurarak özlü bir hamur yapınız. Bu hamuru bir yağlı kâğıda sararak buzdolabında 1 saat bırakınız.
Sonra, hafifçe unlanmış hamur tahtası üstünde hamuru 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açınız. Elde ettiğiniz yufkayı keskin bir bıçakla küçük kareler, şeritler, yuvarlak yada süslü şekiller halinde kesiniz. Küçük bisküvileri hazırladığınız yağlı ve unlu kâğıdın üstüne yerleştirerek çırpılmış yumurta sarısını fırça ile üstlerine sürünüz ve geri kalan çöreotunu üstlerine serpiniz.
Bisküvileri fırında 20 dakika, altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp tamamen soğuyuncaya kadar bekleyiniz soğuyan bisküvileri hava geçirmeyen bir kutuya yerleştiriniz.
Not: Bu bisküviler peynir ve meyve ile birlikte servis edilebilir.
|
Çörekotlu Bisküvi |
|
sulhi
Aşçı
Kayıt: 23.04.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc107026
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2015
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Çetintaş
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı çörekotu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, limon suyu ve çörekotunu yoğurma kabına alarak iyice karıştıralım. 1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur için unu azar azar ekleyerek iyice yoğuralım. Hamurun yarısını alalım unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açalım. Kurabiye kalıpları ile şekil verelim. Bisküvi formunda olacağı için fazla kalın olmamasına özen gösterelim. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüpçörek otu serpelim. 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.
|
|