|
Çörekotlu Çörek |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38271
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009
2,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
10 gr. çörek otu
100 gr. tereyağı
2 Yumurta
10 gr. maya
2 tutam tuz.
5 Çorba kaşığı süt
Bir kap içinde mayayı süt ile eziniz.
50 gr. un ilâve ediniz. Ilık bir yerde mayayı üretiniz.
200 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını açınız. Tuz serpiniz. 100 gr. tereyağı unun ortasına koyunuz. Bir yumurta kırınız.
Yağ ve yumurtayı iyice eziniz.
Ürettiğiniz mayayıda hamura karıştırarak yuğurunuz.
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek ılık bir yerde tekrar kabarmaya bırakınız.
Üzerine un serpilmiş hamur tahtasında ceviz büyüklüğünde bezeler yapınız.
Tahta üzerinde her bir bezeyi uzunlamasına yuvarlayarak uzatınız.
Çubuk biçiminde uzatılan hamurların her iki ucunu birleştirerek küçük halkalar yapınız.
Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz ve çörekotu serpiniz. Orta ısıda fırında pişiriniz.
|
Çörekotlu Çörek |
|
ferda
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc40581
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
5,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı su
2 yumurta sarısı
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı tuz
biraz çörek otu
Un bir tepsi içine ortası havuz gibi açılır, yağ, tuz ve su konularak karıştırılır, iyice yoğrulur. Hamur bir iki saat dinlendirildikten sonra yarım parmak kalınlığında küçük parçalar halinde yuvarlanır. İçice geçmiş iki simit şeklinde kıvrılır, hafif ıslatılmış bir tepsiye dizilir. Bir küçük kâsede iyice çırpılan yumurta sarıları fırçayla üzerine sürülür. Çörek otları da serpildikten sonra orta ısılı fırında yirmi dakika pişirilip çıkarılır, servis yapılır.
|
Çörekotlu Çörek |
|
miraç onat
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc141690
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş ılınmış)
3 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Yaklaşık 2 katı kadar kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın. Her bir bezeyi, unlanmış tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın ve kendi çevresinde sararak, salyangoz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirin.
Çörekleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika üstleri altın sarısı rengi oluncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
|