1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet taze yeşil biber (isteğe bağlı)
2 adet domates veya 2 yemek kaşığı domates salçası
1 kâse yoğurt
4 su bardağı su veya et suyu
Tuz, karabiber
Tereyağı veya sıvı yağ
İsteğe bağlı: Nane, pul biber
Soğanları ince ince doğrayın ve tereyağı ya da sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsakları ve doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Domatesleri küçük doğrayıp (ya da salçayı) tencereye ilave edin ve karıştırarak pişirin.
Bulguru yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin. 1-2 dakika kavurun.
Üzerine suyu veya et suyunu dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurdu bir kâsede çırpın, yemeğin suyundan biraz alıp yoğurdu ılıştırın, ardından yavaş yavaş tencereye karıştırarak ekleyin.
Çorbayı birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre üzerine nane veya pul biber ile tereyağında kavrulmuş sos dökerek servis yapabilirsiniz.

|