|
Çöş Börek (Kahramanmaraş) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178459
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yahya Zincir
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Su
Tuz
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Kırmızıbiber
5-6 dal maydanoz
Üzeri için:
2 kg keçi yoğurdu
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pul biber
2-3 diş sarımsak
Un, yumurta, tuz ve suyla kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur hazırlanır.
Kıyma ise ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ve az miktar tuzla karıştırılarak mantı içi hazırlanır.
Hamur 2-3 mm inceliğinde açılarak 3 cm kareler şeklinde kesilir.
Kareler, üzerlerine harç döşenerek üçgen bohça şeklinde katlanır.
Hazırlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır, piştikten sonra sudan alınarak süzdürülür. Bir tepsiye alınır.
Servisten önce sarımsaklı yoğurt ilave edilir ve üzerine yağda kızartılmış kuru nane ve pul biber sosu gezdirilerek servise sunulur.
|
Çöş Börek (Kahramanmaraş) |
|
nurgöl
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115895
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2016
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
3 su bardağı un
1 yumurta
Su
Tuz
İçi için:
250 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
5-6 dal maydanoz
Üzeri için:
2 kilogram keçi yoğurdu
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Kırmızı pul biber
2-3 diş sarımsak
Un, yumurta, tuz, su ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur hazırlanır. Kıyma ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ve az miktar tuzla karıştırılarak mantı içi hazırlanır. Hamur 2-3 mm inceliğinde açılarak 3 cm kareler şeklinde kesilir. İç malzemeleri konularak üçgen bohça şeklinde katlanır. Hazırlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır, piştikten sonra sudan alınarak süzülür. Bir tepsiye alınır. Servisten önce sarımsaklı yoğurt ilave edilir ve üzerine yağda kızartılmış kuru nane ve kırmızı pul biber sosu gezdirilerek servise sunulur.
|
|