Kısa URL: https://ml.md/lc176896
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
Yumurta 2 adet
Un 2 su bardağı
Su 1 su bardağı
Süt 1 su bardağı
Tuz 1/2 çay kaşığı
Ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı
Sos için:
Tereyağı 4 yemek kaşığı
Portakal 2 adet
Akçaağaç şurubu 3 yemek kaşığı
Krep hamuru için; yumurta, un, su, süt ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Yanmaz yapışmaz tabanlı krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp yağın fazlasını alın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe kadar alıp yanmaz yapışmaz tabanlı tavaya hızlıca yaydırın.
Hafif bir renk alan krepleri ters yüz ederek pişirin. Pişirdiğiniz krepleri bir kenara alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Portakal sosu için; portakal kabuklarını uzun ince şeritler halinde çıkartın. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalların suyunu sıkın.
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip kısa süreli kavurun.
Akçaağaç şurubu ve taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. 8. Servis tabağına aldığınız krepler üzerine hazırladığınız sıcak sosu gezdirip bekletmeden servis yapın.
2 adet yumurta
150 ml. süt
30 gr. tereyağı
120 gr. un
40 gr. şeker
10 gr. vanilya
50 gr. şeker
100 ml. portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
1. Yumurtayı şekerle çırpın.
2. Üzerine sütü ve ocakta eritilmiş tereyağını ekleyin.
3. Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. İyice karıştırdıktan sonra ısınmış tavada ince bir kat halinde iki tarafını da pişirin.
5. Ardından portakal sosu için şekeri karamelize edip, yağı ve portakal suyunu ekleyin.
6. Sos kıvam alınca portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Kreplerin üzerine gezdirin ve servis edin.