Kısa URL: https://ml.md/lc59000
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2010
4,561 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet milföy hamurunu çözülmeye bırakın. Yarısının üzerine 150 gr. rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Diğer hamurları üzerine kapatın. Merdaneyle bastırarak peynirin hamura yapışmasını sağlayın. 2 cm. eninde, 10 cm. uzunluğunda çubuklar halinde kesin. Yağsız bir tepsiye, birer parmak arayla sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200°C'de ısıtılmış fırında önce 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180°C'ye düşürüp 15 dakika daha pişirin.
Bir kare milföy hamurundan 6 tane çubuk çıkıyor.
İstediğiniz miktara göre milföy hamuru çıkarıp, tezgahta biraz buzunun erimesi için bekleyin.
Buzu çözülünce oklavayla biraz açın. Tek tarafa doğru açın, maksat çubukların boyunu uzatmak. Sonra uzun uzun 6 eşit parçaya kesin. Üzerine çok az su ile açılmış yumurta sarısı sürün.
İster susam, ister çörekotu, hatta isterseniz biraz kaşar peyniri rendesi ile süsleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.