1 kg. küçük salatalık
8 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı sirke
8-10 dal dereotu
alabildiği kadar su
Salatalıklar yıkanır, kurulanır, uygun büyüklükteki kavanoza aralarına dövülmüş sarımak serperek yerleştirilir, kavanozun üzerineden sirke dökülür, kavanozun alabileceği kadar su doldurulur, çukur bir kaba tekrar boşaltılır, üzerine kaya tuzu, limon tuzu konur, iyice karıştırılır, kavanoza tekrar dökülür, kavanozun üst kısmına önce defne yaprağı sonra dereotu konur, mümkünse üzerine bir ağırlık yerleştirilir (bir taş parçası olabilir) kavanozun kapağı sıkıca kapatılır en az 15 gün serin ve karanlık bir ortamda bekletilir.
ML® Ankara Tava için tıklayın
ML® Ankara Tava (görsel)
|