|
Çullama (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109162
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2015
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
Çullama, bastıkla yapılan bir tatlı türüdür. Bastıgın yumurta ve una bulandıktan sonra yagda kızartılmasıyla yapılır:
Bastıklar bıçakla ya da bir makasla, ortalama bir kitap sayfasının yarısı büyüklügünde kesilir.
Öte yandan birkaç kasık un,s u ile bulamaç kıvamında sıvı bir hamur haline getirilir. Yapılacak çullamanın miktarına göre, hamura yumurta kırılır.
Kesilen bastıklar tek tek ya da üst üste konarak, ikiser ikiser hamura batırılır. Sonra zeytinyagında kızartılır.
Çullamayı yanma noktasına kadar kızartmak iyi degildir. Hafif kızarması yeterlidir.
Çullama soğuk servis yapılır.
Fotoğraf "damat bey" tarafından gönderildi. 14.01.2020
|
Çullama (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115830
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2016
2,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
2 yumurta
½ su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3-4 parça bastık
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Bir kabın içerisinde yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurt çırpılır. Karışım kek hamuru kıvamına gelecek kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker-limon suyu ile şerbeti yapılır. Daha sonra kesilmiş bastıklar hazırlanan yumurtalı karışıma batırılıp kızgın yağda kızartılır. Kızartılmış bastıkların üzerine şerbet gezdirilerek soğumaya bırakılır. Üzerine öğütülmüş fıstık veya ceviz serpiştirilerek servise sunulur.
Not: Şerbet ve kızartılmış bastıkların ılık olması gereklidir. Ilık olmazsa çullama hamurlaşır.
|
|