Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > ÇULLUK SALMİ (FRANSA) (2 adet - 103,097 defa bakıldı)

ÇULLUK SALMİ (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÇULLUK SALMİ

maden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc34421
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
2,734 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet çulluk
80 gram sadeyağı ya da margarin (4 çorba kasığı)
3 bardak et suyu
2 diş sarımsak ya da maydanoz kökükü
1 küçük soğan
Tuz
SALÇASI:
20 gram sadeyağı ya da margarin (1/2 kahve fincanı)
250 gram kuşların piştiği su (1 bardak)
EKMEKLERİ:
6 dilim ekmek
80 gram çiçekyağı (4 çorba kaşığı)

1 Serince bir yerde 2 - 3 gün bekletildikten sonra yolunmuş, içleri temizlenmiş ve tütsülenmiş 6 adet çulluğu içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin olan tavaya atarak, çullukların her iki tarafları iyice pembeleşinceye kadar kızartmalı sonra bunları tavadan çıkararak her bir kuşu iki göğüs, iki but olmak üzere dörde bölmek suretiyle bir tarafa bırakmalı, içinden çıkan bağırsak, sırt ve göğüs kemiklerini de bir havana koyarak iyice dövmek suretiyle kırılmasını sağlamalıdır.
2 Sonra, dövülmüş bağırsak ve kemikleri bir tencereye koyarak bunlara; 3 bardak et suyu, 2 diş sarımsak, birer demet maydanoz ve dereotu sap ya da kökü, bir buçuk baş soğan ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilâve etmeli ve tencerenin kapağını kapatarak kemikleri hafif ateşte 1 saat kaynatmalı, sonra kemik suyunu süzmek suretiyle başka bir tencereye almalı ve bu suya; pişmiş, kol ve göğüs olarak ayırmış olduğumuz çullukları ilâve ederek 35 - 40 dakika arasında pişirmeli ve tencereden çıkararak bunları; 4 santim en, 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde kesilmiş ve kızartılmış kanepe ekmeklerin üstlerine oturtmalı ve sıcakça bir yere bırakmalıdır.
3 Bundan sonra, bir kuşaneye; 1 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin ile yarım kahve fincanı un koyarak 2 dakika kavurmalı, sonra bunlara; olanağınca üstünün yağı alınmış ve ancak bir bardak gelmekte olan kemik ve kuş suyunu katarak, salça boza kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar pişirmeli, sonra bu salçayı ekmeklerin üstlerindeki kuşlara dökmeli ve servis yapmalıdır.


ÇULLUK SALMİ (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15633
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,521 defa indirildi / yazdırıldı




SALMIS DE BECASSES


4 kişi için MALZEME :
4 adet çulluk temizlenmiş fakat içi çıkmamış
Tuz, bir çimdik karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 su bardağı Fon dö vo
1 avuç mantar (100 gr.)
3 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı (150 gr.)
5 adet tane karabiber ezilmiş
2 diş karanfil

YAPILIŞI :
Çullukları tuzlayıp biberleyiniz
Dibi düz bir tencereye (kasrola) bir kaşık tereyağı koyup çullukları yan yatırarak tencereye koyunuz
Ortadan hızlı ateşli fırında beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız
Karnından barsaklarını ve içini çıkarıp bir tahtada ince kıyıp muhafaza ediniz
Çullukların but ve göğüslerini koparıp kapaklı bir güvece veya küçük bir kaba koyup muhafaza ediniz
Kemiklerini kırınız, tenceresine soğanı ve çulluğun kemiklerini koyup tekrar ateşe koyunuz
Orta ateşte bir iki dakika kavurup fon do voyu ilâve ediniz, karıştırarak üç dört dakika kaynatıp başka bir tencereye kemikleri ezercesine bastırarak sosu süzdürünüz
Çullukları sosun içerisine ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte sekiz on dakika daha pişiriniz, ateşten alınız
Çullukların barsaklarının içerisine bir kaşık tereyağını koyup iyice karıştırıp çulluğun sosundan bir miktar üzerine ilâve edip karıştırıp üzerlerine dökünüz
Kalan tereyağında mantarı bir kaç dakika sote yapıp çullukların üzerlerine döküp servis ediniz.






ÇULLUK SALMİ (FRANSA) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet ÇULLUK SALMİ (FRANSA) 103,097 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort