|
|
ÇULLUK YAHNİSİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83152
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012
2,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet çulluk
1 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı Sebze Karışımı, ince kıyılmış
1/2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 kahve fincanı sirke
Baharat Torbası
3 su bardağı Esmer Et Suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Biber değirmeni
1) Çullukları sırt kemiğinin iki tarafından kesip, sırt kemiğini çrkarınız. Bacaklarını keserek sırt ve bacak kemiklerini ince ince doğrayınız ve çullukları 4 parçaya bölünüz.
2) Bir tencereye 1 kaşık yağı koyup kızdırınız, kemikleri ilâve edip 4 dakika kavurun sebzesini ilâve ediniz. 2 dakika daha kavurunuz.
3) Salça ve ununu ilâve ediniz kaynatınız.
4) Baharat Torbası'nı, sirkeyi ve Et Suyu'nu koyup zaman zaman karıştırarak 20 dakika pişirip süzdürünüz ve sosu saklayınız.
5) Bir tavaya tereyağını koyunuz. Yağ kızarınca çullukları ilâve ederek 3'er dakika alt ve üstünü kızartınız, yağıyla beraber dibi düz bir tencereye koyunuz. Üzerine süzdürdüğünüz sosunu, tuzunu ve biber değirmeni ile biraz biber öğütüp kapağını kapatınız. Ağır ateşte 20 dakika pişirip servis yapınız.
|
ÇULLUK YAHNİSİ |
|
karaca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2010
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar |
Kısa URL: https://ml.md/lc53260
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2010
4,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birkaç çulluğu temizleyiniz, ayaklarından asınız, ertesi günü gagalarıyla tırnak uçlarını kesiniz, gözlerini çıkarınız, içlerini temizleyip herbirini dörde bölünüz. Haşlanmış 1-2 patatesi presten geçiriniz, tuz, biber ve biraz şekerle iyice dövdükten sonra tencereye koyunuz, bir çiğ yumurta sarısı ilâve ederek tahta kaşıkla karıştırıp et suyu ile boza kıvamında sulandırdıktan sonra süzünüz. Sonra hafif ateşte birkaç dakika çevirip indiriniz, sıcak olarak saklayınız.
Önceden dörde ayırıp soğan suyuna batırdığınız kuşları, biraz tereyağı ve fındık büyüklüğünde doğranmış 20 kadar şalgam ve havuçla tencereye koyup 1 bardak etsuyu ile ıslatınız. Kapağı kapayıp orta ateşte yarım saat yavaş yavaş pişirerek 8-10 tane konserve mantar ilâve edip 5 dakika sonra indiriniz. Tabağa aldığınız zaman salçaya bir kahve kaşığı hardal karıştırıp üzerine gezdiriniz.
Not: Bu şekilde pişirilen yahni, karatavuk, bıldırcın ve bunlara benzeyen kuşların hepsine de uygulanır.
|
|
ÇULLUK YAHNİSİ Tarifleri Piliç Tarifleri
|
|