|
|
Cumhuriyet Pastası |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc114451
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
3,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 katlı hazır pandispanya
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
1 su bardağı böğürtlen
1 kahve fincanı süt
Damla çikolata
Kekin tabanı servis tabağına konulup 1 kahve fincanı sütün yarısıyla ıslatılır.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Önceden ıslatımış kekin üzerine böğürtlenler dizilir.
Muhallebinin yarısı böğürtlenlerin üzerine dökülür.
Kekin üst kısmı da kalan süt ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
Soğuduktan sonra servis yapılıncaya kadar dolaba kaldırılır.
Servis yapılmadan önce üzerine damla çikolata dizilir.
|
|
Cumhuriyet Pastası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|