Kısa URL: https://ml.md/lc104630
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr Kuşbaşı et (koyun)
4 kaşık margarin
1 su bardağı dolusu arpacık soğanı
1 baş sarımsak
4 patates
5 domates
1 çorba kaşığı salça
10 tane kestane
1 miktar kimyon
1 miktar karabiber
Yeteri kadar su
1 tutam tuz
Etler toprak bir kaba konur. Sarımsak soğanpatatesler ve domates iri iri doğranır. Kestaneler bütün konur tuz, kimyon karabiber, yağ ilave edilip harmanlanır. Alüminyum kağıtla ağzı kapatılıp fırında ağır ağır etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
1 kg. Orta yağlı koyun eti
6-7 baş soğan
1 baş sarımsak
250 gr. Patates
2 kaşık salça
150 gr. Yağ
Bir miktar tuz, karabiber, baharat.
Etler yıkanıp bir kap içerisine konur. Diğer tarafta arpacık soğanlar soyulur sarımsaklar diş diş ayrılır , patatesler de soyularak üç dört parçaya bölünür. Üzerine salça , tuz ve baharat konur , harman edilir hazırlanmış dağar (ömlek) içine konup üzerine basacak kadar su konur. Ağzı kalın bir kağıtla kapatılarak bağlanıp fırına verilir. Uzun zaman fırında kaldıktan sonra alınır ve servis tabağına boşaltılıp servis edilir.