Kısa URL: https://ml.md/lc10463
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
Kıvırcıktan sonra tercih edilen koyun eti dağlıç etidir. Dağlıç, beyaz dağlıç ve kara dağlıç olmak üzere ikiye ayrılır. Kara dağlıcın eti biraz koktuğundan makbul değildir. Beyaz dağlıcın eti daha lezzetlidir. Beyaz dağlıçta kuyruğun üstü geniş, ortası yarık, altı ise parmak biçiminde sarkmaktadır. Kara Dağlıcın kuyruğuysa daha ensizdir. Sarkan bölümüyse daha uzundur.
Kısa URL: https://ml.md/lc33969
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009
1,847 defa indirildi / yazdırıldı
Koyun etlerinin içinde kıvırcıktan sonra dağlıç gelir. Bunlarda da beyaz dağlıç ve kara dağlıç olarak iki türdür. Beyaz dağlıçların içinde bazen karnabatları aratmayacak derecede lezzetli olanları vardır. Kara dağlıçların etleri ise hafif kokulu ve lezzetsiz olmaları do-layısiyle beyazları gibi makbul sayılmazlar. Bunları birbirlerinden ayırt edebilmek için yine kuyruklarına bakmalıdır. Beyaz Dağlıç kuyruklarının üstleri geniş, yukarıdan aşağıya kadar ortaları yarık ve altlarında da püsküle benzer parmak şeklinde bir uzun sarkmaktadır. Karaların ise, üstleri daha ensiz altlarındaki parmak gibi sarkan kısım da dikkati çekecek derecede uzundur.