Küçük kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyup arada bir karıştırarak kavurmaya başlayın.
Suyunu salıp çeken etlere zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
O esnada soğanları yemeklik doğrayın ve etlere ilave edin.
Tuzunu da ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Bu aşamada domates ve bibersalçasını ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 litre sıcak su ekleyip kapağını kapatarak 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Diğer yanda kırık pirinci yıkayın ve kıyma, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun.
Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapıp unladığınız tepsiye dizin.
Tüm köfteler bitince tepside yuvarlayarak unla kaplayın.
Düdüklü tencereyi yeniden ocağa alıp içine köfteleri ekleyin.
Köfteler pişene kadar kaynattığınız yemeği ocaktan almadan önce içine limon suyunu ilave edin.
10 dakika daha kaynatıp sıcak servis edin.
Not: Yemeğin suyu koyu kıvamlı olmalıdır. Bu nedenle dilerseniz içine biraz da haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc127948
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2017
15,530 defa indirildi / yazdırıldı
Mardin Müze Müdürlüğü
1 kg kuzu eti
1 kg çiğköftelik et (dana eti)
1 bardak dövülmüş kırık pirinç
1 kuru soğan
1 kase kırık nohut (1 gece öncedenıslatılmış)
Salça
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Soğan tencereye alınıp yağda kavrulur. Üzerine et eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Daha sonra üzerine kırık nohut, salça ve tuz eklenip bir litre su ilavesiyle pişirilir.
Ayrı bir yerde çiğköftelik et dövülerek üzerine bir çay kaşığı karabiber, tuz ve bir su bardağı dövülmüş pirinç eklenerek yoğrulur ve küçük parçalar halinde yuvarlanır.
Et yaklaşık 2- 2,5 saat piştikten sonra hazırlanan yuvarlamalar da tencereye eklenir.
15-20 dk. daha pişirildikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.