Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kore Yemekleri > Dak-gang-jung (3 adet - 36,949 defa bakıldı)

Dak-gang-jung


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dak-gang-jung

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc77574
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2012
2,735 defa indirildi / yazdırıldı




https://koreyemek.blogspot.com

Tavuk (but bölüm) eti 1 kg
Un 1 su bardak
Nişasta 1 çay bardak
sıvı yağı 2 su bardak
sosu için:
goçujan 2 yemek kaşık
keçap 2 yemek kaşık
dövülmüş sarımsak 1 tatlı kaşık
soya sosu 1 yemek kaşık
şeker yada bal 2 yemek kaşık
yer fıstık 1 su bardak

İlk önce tavuğu kuşbaş şekilde keser. dilerseniz tavuk göğsü kullana bilirsiniz. tavuğa tuz.karabiber.zecefil tozu ilave edip 30 dk. bekletin.
Un ve nişasta karşımı tavuğa iyice bulayın.
kolayca yapımak için bir yöntem.. buzdolab poşette un ve nişastayı koyup tavuğu ilave edip sallayın.
hemem her yer bulanır. bol sıvı yağıda tavuğu kızartmaya başlar. 2 kere yapacağız bu aşamayı. daha kıtır kıtır oluyor.
mutfak havluyu kullanarak fazla olan yağını almaya çalışın. kızarmayı 2 kere yaptıktan sonra sosu hazırlayın.
Yer fıstığı küçük küçük dövdüm. hem sosu içine hemde süslemek için kullanacağız.
sosu hazırlayarak geniş bir tavada kaynatın. kaynamış olan sosu içerisine kızarmış tavuğu ilave edip
iyice karıştırın. damak tadınıza göre goçujang yada keçabı daha ekleye bilirsiniz.
yer fıstığı serpiştirerek süsleyin.



Dakkangjung

çiçek çiçek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc123096
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2017
1,450 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.guneykoreyemekleri.com

1 adet bütün tavuk(yada 15 adet tavuk kanadı)
2 adet Yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
50 gr Un
50 gr Nişasta
Kızartma kazanı
1 litre sıvıyağ
İsteğe bağlı olarak acı toz biber

Tavuğu küçük parçalara bölün (ben tavuğu 15 parçaya böldüm)
Soğuk suyla yıkayıp süzülmesi için süzekte bekletin.
Süzülen tavukları bir kap içersisine alıp üzerine yumurta, baharatlar, un ve nişasta ekleyip harmanlayın.
Bu şekilde hazırlarsanız tavuğunuz daha kıtır görünümlü olur, ama ben bu defa önce malzemeleri karıştırıp sonra tavuğu ekledim. Her iki türlü'de yapılabilir.
Bir litre yağı kızartma kazanına boşaltın ve ocak üzerinde iyice ısıtın.
Isınan yağa teker teker tavukları koyun.
İlk olarak 10 dakika kızartın ve çıkarın, yağ içerisindeki fazlalıkları alın ve tavuğunuzu tekrar yağın içerisine alıp son kez bir 5 ila 7 dakika arasında kızartın.
Piştikten sonra servis tabağına alıp servis edin.



Dakgangjeong

ideall
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc124573
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2017
2,937 defa indirildi / yazdırıldı




www.asyagurme.com

450-500 Gram Tavuk Göğüs, Kuşbaşı doğranmış
½ Su Bardağı Patates Nişastası veya Mısır Nişastası
2-3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
Marine için:
½ Su Bardağı Süt
½ Çay Kaşığı Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Çay Kaşığı Sarımsak Ezmesi
1 Çay Kaşığı Taze Zencefil Rendesi
Sosu için:
1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi veya Pirinç Sirkesi
1 Yemek Kaşığı Acı Biber Ezmesi (Gochujang)
3 Yemek Kaşığı Bal
2 Tatlı Kaşığı Susam Yağı
1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sarımsak Ezmesi
1 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil Rendesi
1 Tutam Karabiber
Üzeri için:
1-2 Yemek Kaşığı Kaju Fıstığı veya Yer Fıstığı, Dövülmüş

Tavukları kuşbaşı doğramadan önce bir kaseye yerleştirin ve üzerine 1/2 su bardağı süt ilave edip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Ardından tavukları iyice süzdürüp, kuşbaşı doğrayın. Tekrardan bir kaseye alın ve üzerine tuz, karabiber, rendelenmiş zencefil, sarımsak ezmesi ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı iyice marine olması için yaklaşık 20-30 dakika daha bekletin.
Geniş bir tavada soya sosu, elma sirkesi, acı biber ezmesi, bal, susam yağı, esmer şeker, karabiber, sarımsak ezmesi ve taze zencefil rendesini iyice karıştırıp, kaynamaya bırakın. Sos kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve sos koyulaşana dek yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocağın altını kapatın ve hazırladığınız sos karışımını bir kenarda bekletin.
Marine edilmiş tavukların üzerine 1/2 su bardağı kadar mısır veya patates nişastasını ilave edip, her tarafının eşit şekilde kaplanması için iyice karıştırın. Ayçiçek yağını yapışmaz bir tavada ısıtın. Tava ısınınca mısır nişastasına bulanmış tavuk parçalarını ilave edin ve orta dereceli ateşte altın sarısı renk alana dek yaklaşık 4-5 dakika kızartın. Ardından mutfak havlusu serilmiş bir tabağa alıp, fazla yağını emdirin.
Önceden hazırladığınız sos karışımını kısık ateşte tekrardan ısıtın ve içine kızarmış tavuk parçalarını ilave edip, her tarafının sosa bulanması için yaklaşık 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocağın altını kapatın ve tavukları bir servis tabağına alıp, üzerine dövülmüş kaju veya yer fıstığı serpiştirin.







Dak-gang-jung Tarifleri Kore Yemekleri



(3 adet Dak-gang-jung 36,949 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort